HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V pondělí zasahovali hasiči u deseti dopravních nehod, dvě skončily tragicky

Při dopravních nehodách bylo v pondělí 24. 9. 218 zraněno celkem osm lidí a dvě osoby zemřely. 

Okres Hradec Králové

Měník – dopravní nehoda – 13:31
Kvůli dopravní nehodě dodávky a obytného vozu byl vyhlášen poplach profesionálním hasičům z Nového Bydžova. K nehodě došlo v katastru části Bydžovská Lhotka. Při nehodě došlo ke zranění svou osob, kterým hasiči poskytli první předlékařskou péči a po svém příjezdu si je převzali do péče záchranáři. Jednotka provedla protipožární opatření, vlivem dopravní nehody bylo poškozeno ještě třetí vozidlo, které parkovalo u domu. Po došetření zajistili hasiči likvidaci následků dopravní nehody a odklidili havarované vozy mimo komunikaci.

Lejšovka – dopravní nehoda – 17:23
K nehodě osobního automobilu a dodávky vyjížděli profesionální hasiči z Jaroměře. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, došlo ale k úniku provozních náplní. Hasiči je zasypali sorpčním materiálem a zajistili celkový úklid vozovky.

Okres Jičín

Miletín – dopravní nehoda – 13:28
Profesionální jednotka z Hořic zasahovala u dopravní nehody osobního vozidla, které havarovalo na silničním úseku mezi Hořicemi a Miletínem. Na místě byla při nehodě zraněna jedna osoba, o kterou se postarali záchranáři. Vůz skončil po nehodě převrácený na bok mimo komunikaci. Jednotka zajistila místo události, po došetření vrátila vrak zpět na kola a předala jej odtahové službě. Po převrácení vozu došlo ještě k menšímu úniku pohonných hmot, které jednotka zasypala sorbentem a zajistila úklid.

Vidochov – dopravní nehoda – 23:09
Uzavření hlavního silničního tahu I/16 kolem Vidochova si vyžádala dopravní nehoda osobního a nákladního vozu. Na místo vyjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky a také profesionální jednotka z Jičína. Jednu osobu museli z osobního vozu hasiči vyprostit, zraněnou ji předali do péče záchranářů. Dále provedli hasiči na havarovaných vozech protipožární opatření a po došetření nehody policisty zajistili vyproštění havarovaného kamionu.

Okres Rychnov nad Kněžnou

Černíkovice – dopravní nehoda – 13:22
V katastru části Domašín havarovalo osobní vozidlo a dodávka. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka ze Solnice. Obě vozidla skončila po kolizi mimo vozovku. Hasiči odpojili u havarovaných automobilů akumulátory a místo události zajistili. O jednu zraněnou osobu se postarali záchranáři a transportovali ji do zdravotnického zařízení. Hasiči řídili v místě nehody provoz kyvadlově a na závěr vozovku uklidili. Místo události si převzali policisté.

Borohrádek – dopravní nehoda – 15:46
Dopravní nehoda osobního vozidla, která se stala mezi Borohrádkem a Čermnou nad Orlicí zalarmovala profesionální jednotku z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolné hasiče z Borohrádku i profesionální jednotku z Holic (HZS Pardubického kraje). Posádka vozu se nacházela po příjezdu jednotek mimo havarovaný automobil, zraněným osobám poskytli hasiči první předlékařskou péči. Automobil skončil převrácený na boku, proto jej musely jednotky zajistit proti dalšímu pohybu. Vrak částečně zasahoval do komunikace. Po došetření nehody převrátili hasiči vozidlo zpět na kola a zasypali uniklé provozní kapaliny. Komunikace musela být na nezbytně nutnou dobu při provádění záchranných a likvidačních prací uzavřena.

Bolehošť – dopravní nehoda – 16:19
U tragické dopravní nehody zasahovali odpoledne profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Týniště nad Orlicí. Osobní automobil jel na silničním úseku mezi Bolehoští a Přepychy, vyjel ze silnice a narazil do stromu. Hasiči osobu z vozu nevyprošťovali, ven ji dostali další účastníci provozu. Na místě spolupracovaly jednotky se všemi složkami IZS, mířil sem také vrtulník LZS. Bohužel se osobu z vozidla nepodařilo oživit. Hasiči provedli dále na místě protipožární opatření a v průběhu záchranných prací řídili dopravu v místě nehody.

Borohrádek – dopravní nehoda – 17:06
V části Šachov havaroval osobní automobil a skončil mimo komunikaci v příkopě, převrácený na střechu. Na místo vyjeli rychnovští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka z Borohrádku. Po svém příjezdu našli vůz opřený o strom, jedna zraněná osoba byla již mimo havarovaný automobil. Hasiči jí poskytli první předlékařskou péči a poté ji předali do rukou záchranářů. Hasiči místo zajistili a po došetření vytáhli vrak vozu zpět na komunikaci. Místo nehody zároveň uklidili.

Okres Trutnov

Dolní Branná – dopravní nehoda – 10:03
U dopravní nehody dodávky a osobního vozidla zasahovala v katastru Dolní Branné dobrovolná jednotka ze Špindlerova Mlýna. Jednalo se o dopravní nehodu bez zranění osob. Hasiči řídili v místě nehody provoz na komunikaci, místo zajistili a poté se postarali o úklid vozovky, která byla znečištěna od pohonných hmot. 

Trutnov – dopravní nehoda – 17:17
Trutnovským profesionálním hasičům byl vyhlášen poplach kvůli dopravní nehodě osobního vozidla. To havarovalo na silnici I/16 v Polské ulici. Automobil vyjel mimo komunikaci a narazil do stromu. V tu chvíli se ve voze nacházely dvě osoby, které zde zůstaly zaklíněné. Jednotka začala s okamžitým vyprošťováním zraněných pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a zároveň asistovala zdravotnickým záchranářům při oživování osob. Na místě koordinovaly svou spolupráci všechny složky IZS, k vážné dopravní nehodě přiletěl také vrtulník letecké záchranné služby. Ten transportoval jednu zraněnou osobu do zdravotnického zařízení, druhá osoba svým zraněním bohužel podlehla. Komunikace musela být při provádění záchranných a likvidačních prací uzavřena.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Bolehošť (3)

DN Bolehošť (3) 

Detailní náhled

DN Borohrádek, Šachov

DN Borohrádek, Šachov 

Detailní náhled

DN Bolehošť (1)

DN Bolehošť (1) 

Detailní náhled

DN Bolehošť (2)

DN Bolehošť (2) 

Detailní náhled

DN Borohrádek

DN Borohrádek 

Detailní náhled

DN Bydžovská Lhotka

DN Bydžovská Lhotka 

Detailní náhled

DN Černíkovice (1)

DN Černíkovice (1) 

Detailní náhled

DN Černíkovice (2)

DN Černíkovice (2) 

Detailní náhled

DN Miletín (1)

DN Miletín (1) 

Detailní náhled

DN Miletín (2)

DN Miletín (2) 

Detailní náhled

DN Trutnov (1)

DN Trutnov (1) 

Detailní náhled

DN Vidochov

DN Vidochov 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem