HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V penzionu v Markvarticích na Třebíčsku hořelo vybavení pokoje, požárem vznikla škoda 100 tisíc korun

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů zasahovaly v neděli odpoledne u požáru ve 2. patře penzionu v Markvarticích na Třebíčsku. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Majiteli vznikla požárem škoda ve výši 100 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada.  

Požár byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen ve 12:49 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Markvartic, Rokytnice nad Rokytnou a Starče.
 
I když v hostinci, který je v prvním patře budovy byli lidé, nikdo z nich požár nezpozoroval. Personál na požár upozornil až řidič vozidla, který projížděl okolo penzionu a všiml si kouře vycházejícího z okna pokoje.
 
Hasiči na likvidaci požáru vybavení pokoje nasadili vysokotlaký vodní proud. Ve 13:08 hod se jednotkám podařilo požár lokalizovat a o padesát minut později zcela zlikvidovat. Kvůli požáru nemuseli hasiči nikoho evakuovat, všichni lidé opustili budovu ještě před příjezdem jednotek.
 
Zakouřené prostory hasiči následně odvětrali za pomoci přirozené a přetlakové ventilace.
 
Požár zničil vybavení pokoje a majitel odhadl vzniklou škodu na 100 tis. Kč. Uchráněny byly majetkové hodnoty ve výši 5 mil. Kč. Příčnou vzniku požáru byla technická závada na prodlužovacím kabelu k teplometu.
 
 
 

vytisknout  e-mailem