HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V pátek 13. testují hasiči průjezdnost ulic

Na pátek 13. připravují hasiči z Olomouckého kraje již tradičně řadu preventivních akcí. Většinou jeden pátek 13. v roce otevřou své stanice pro veřejnost, pokud je v roce víc dnů, které podle pověry přinášejí smůlu, připraví další preventivní akce. 

V letošním roce máme pátky 13. dva. První, dubnový, se otevřely stanice veřejnosti, zejména školám a školkám, druhý, červencový, využijí hasiči k ověření průjezdnosti ulic měst.

V průběhu pátku 13. července 2018 tedy v různých časech na různých místech Olomouckého kraje vyjedou do ulic profesionální hasiči, aby ověřili, zda jimi projedou.

Hasiči ve Šternberku už průzkum silnic na sídlištích, v historické části města a také v centru mají za sebou. V pátek dopoledne našli několik špatně parkujících řidičů, nicméně podle velitele sloužící směny se městem dalo bez větších problémů projet. Hasičům často dělají problém i větve zasahující do profilu ulice.

Špatně parkující řidiči jsou problémem v mnoha městech našeho kraje. Řidiči jsou často rádi, že najdou jakékoli místo k zaparkování, už si ale neuvědomí, že vedle nich nezůstane dostatečný prostor pro projetí velké hasičské cisterny nebo výškové techniky.

Hasiči si sice vždycky poradí (buď auta odskládají na stranu, nebo se vrátí a k místu mimořádné události se dostanou jinudy), ale ztrácí drahocené sekundy a minuty, o které by mohli být na místě nehody nebo požáru dříve.

Kontrola průjezdnosti proběhne v průběhu pátku 13. července 2018 v celém Olomouckém kraji.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: vladimira.hacsikova(zavinac)hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

Šternberk, Jiráskova

Šternberk, Jiráskova 

Detailní náhled

Šternberk, Na Stráni

Šternberk, Na Stráni 

Detailní náhled

Šternberk, Na Vyhlídce

Šternberk, Na Vyhlídce 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem