HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V obci Spytihněv unikla do řeky ropná látka

(23.06.2021) Naštěstí se jednalo pouze o cvičení hasičů. 

Přístaviště řeky Moravy v obci Spytihněv na Zlínsku se ve dnech 15. až 17. června stalo místem výcviku profesionálních i dobrovolných hasičů. Námětem cvičení byl únik nebezpečné látky na vodní hladinu. Kolemjdoucí občané, kteří si plovoucí skvrny na řece všimli, zavolali na tísňovou linku a informovali hasiče.

Cvičení se účastnili profesionální hasiči ze stanic Otrokovice a Kroměříž společně s místní dobrovolnou jednotkou a zástupci Povodí Moravy, s. p.

Cílem cvičení bylo prověřit připravenost jednotek na tento druh zásahu a procvičit taktiku postupu při úniku ropných látek na vodní hladinu. Hasiči tak simulovali zásah s použitím všech dostupných osobních a ochranných pracovních prostředků a technického vybavení, vedoucího k ochraně života a zdraví osob před závažnou havárií a k zajištění ochrany životního prostředí. Zasahující hasiči natáhli přes řeku norné stěny a použili olejový separátor. Taktéž museli při zásahu uzavřít plavební komory a snížit výkon Malé vodní elektrárny Spytihněv.

Děkujeme zástupcům Povodí Moravy, s. p. za možnost uskutečnit tento druh cvičení.

 Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

6.jpgCvičení hasičů na řece Moravě

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem