HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V obci Okřešice na Třebíčsku hořela dílna, při požáru se lehce zranil majitel

Pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů se sedmi cisternovými automobilovými stříkačkami zasahovalo v sobotu u požáru dílny a stodoly v obci Okřešice na Třebíčsku. Při požáru se lehce zranil majitel, který se před příjezdem hasičů pustil do hašení plamenů. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 750 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje, nejpravděpodobněji však za požárem stojí nedbalost a neopatrnost majitele při zatápění v kamnech.  

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 08:26 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Okřešic, Přibyslavic, Okříšek a obce Svatoslav.
 
V době vzniku požáru byl uvnitř dílny šestatřicetiletý muž, když zpozoroval plameny, pustil se sám do hašení požáru. Záhy však zjistil, že proti plamenům nemá sebemenší šanci. Na místo proto přivolal hasiče. Ještě před příjezdem prvních jednotek se požár stihl rozšířit na přilehlou stodolu.  Při hašení požáru se majitel lehce popálil.
 
Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Po dvaceti minutách intenzivního hašení se jednotkám podařilo dostat plameny pod kontrolu. Rozšíření plamenů na ostatní budovy hospodářské usedlosti jednotky naštěstí zabránily. Hasiči dále rozebrali požárem zasažené konstrukce objektu a dohasili jednotlivá ohniska hoření. Úplná likvidace požáru proběhla v pravé poledne.
 

Resize of P1080586.JPG

 

Resize of P1080587.JPG

Resize of P1080591.JPG

vytisknout  e-mailem