HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Náchodě hořela střecha domu, škoda se odhaduje na milion korun

Pět jednotek hasičů likvidovalo v noci z úterý na středu 27. června požár střechy a půdních prostor rodinného domu v ulici Svobody v Náchodě.  

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen tři minuty po půlnoci. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda, dále byly povolány jednotky dobrovolných hasičů z Náchoda, Velkého Poříčí, Horní a Dolní Radechové.
Hasiči v dýchacích přístrojích provedli kontrolu objektu, zda se uvnitř nikdo nenachází a zároveň začali s hašením plamenů, které se šířily střešní konstrukcí. Rychlým zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření požáru do obytných místností domu. Kvůli prosakující vodě ze stropů hasiči pomohli majiteli vynést z domu část majetku, aby nedošlo k jeho poškození. Na místě zasahovala také záchranná služba, která preventivně prohlédla majitele domu a jeho manželku. U obou nebyly patrné žádné známky zranění. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 01:19 hodin. Následně museli rozebrat část střešní a stropní konstrukce, vyklidit část půdního prostoru kvůli dohašení ohnisek požáru. Celý dům také odvětrali. Místní jednotka dobrovolných hasičů zůstala na místě až do ranních hodin a prováděla dohled a dohašování požářiště. Oheň byl zlikvidován před sedmou hodinou ráno. Hmotná škoda na zničeném majetku byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Při zásahu došlo k lehkému zranění jednoho z profesionálních hasičů.
Odkazy do noveho okna

12-06-27 Náchod (1)

12-06-27 Náchod (1) 

Detailní náhled

12-06-27 Náchod (2)

12-06-27 Náchod (2) 

Detailní náhled

12-06-27 Náchod (3)

12-06-27 Náchod (3) 

Detailní náhled

12-06-27 Náchod (4)

12-06-27 Náchod (4) 

Detailní náhled

12-06-27 Náchod

12-06-27 Náchod 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem