HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Liberci proběhl 1. odborný seminář pro stavební úřady

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje (HZS LK) ve čtvrtek 13. října 2022 v Liberci uspořádal pro zaměstnance stavebních úřadů Libereckého kraje seminář o novinkách v kategorizaci staveb z hlediska požární bezpečnosti a ochrany obyvatelstva. 

Akci zorganizoval úsek prevence Krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje v návaznosti na legislativní změny z konce minulého roku. V prosinci 2021 vešla v účinnost novela zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně a také zákona č. 239/2001 Sb., o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů a dále na ně navazující zcela nová prováděcí vyhláška č. 460/2021 Sb., o kategorizaci staveb z hlediska požární bezpečnosti a ochrany obyvatelstva.

Na semináři se lektorsky podílel i plk. Ing. Michal Valouch z MV – Generálního ředitelství HZS České republiky. Cílem semináře bylo po více jak deseti měsících zavedené praxe podle nových nebo novelizovaných právních předpisů přednést poznatky z praktické aplikace ze strany HZS LK, dovysvětlit některé pojmy a dát prostor diskuzi se zaměstnanci stavebních úřadů. Semináře se zúčastnilo celkem 88 pracovníků stavebních úřadů a 17 příslušníků HZS LK.

Poděkování patří Krajské nemocnici Liberec a.s., která hasičům propůjčila již poněkolikáté svůj přednáškový sál a Globusu Liberec za zajištění pitného režimu pro všechny účastníky akce.

Autor: kpt. Ing. Kateřina Štajncová

Seminář HZS LK pro SÚSeminář HZS LK pro SÚ

vytisknout  e-mailem