HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Labi u Hradce Králové utonul muž

Celkem tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Hradce Králové byly v sobotu 27. září 2014 večer přivolány na pomoc při pátrání po pohřešovaném muži, který zmizel pod hladinou Labe v Machkově labici naproti Hornbachu u Hradce Králové.  

Na místo události ve 20:37 hodin vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, stanice Pražská a dobrovolní hasiči z hradecké městské části Třebeš. Na místo byli povoláni také potápěči hasičů Pardubického kraje, kteří zajišťují pohotovost na směny B a C pro Královéhradecký a Pardubický kraj.
Muž podle svědků spadl u rybářské chaty do vody. Do příjezdu potápěčské skupiny dva hasiči ve speciálních oblecích a další na člunu prohledávali břeh a okolí místa, kde měl muž podle svědků zmizet pod hladinou. Přivolaní potápěči během necelých dvou hodin našli pod hladinou tělo muže. Ještě na břehu se snažili záchranáři ve spolupráci s hasiči resuscitovat staršího muže, ale bezvýsledně. 

Na místo museli být povoláni také psychologové Policie ČR a hasičů, kteří se postarali o svědky události a blízké příbuzné, kteří se dostavili na místo. Příčiny a okolnosti nešťastné události šetří Policie ČR.

Foto: centrální stanice Hradec Králové

Odkazy do noveho okna

14-09-27 HK, Machkova labice (1)

14-09-27 HK, Machkova labice (1) 

Detailní náhled

14-09-27 HK, Machkova labice (2)

14-09-27 HK, Machkova labice (2) 

Detailní náhled

14-09-27 HK, Machkova labice

14-09-27 HK, Machkova labice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem