HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Křižánkách hořela garáž

Pět jednotek hasičů likvidovalo dnes v noci požár garáže a vrat v Křižánkách na Žďársku. Požárem vznikla škoda v předběžné výši 50.000 Kč. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn.
 
Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 02:57 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Křižánek, Kuklíku, Svratky a obce Sněžné.

Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že je požárem zasažena garáž u rodinného domu a dřevěná vrata. Na likvidaci požáru jednotky nasadily několik vodních proudů. V 03:49 hod se hasičům podařilo požár lokalizovat. Úplná likvidace požáru proběhla o hodinu později. Silně zakouřené prostory garáže hasiči odvětrali za pomoci přirozené a přetlakové ventilace.

Příčinou požáru byla nedbalost. Majitelka vynesla žhavý popel před vrata domu. Stačila ale chvilka a požár byl na světě. Od žhavého popela zahořela plastová popelnice vedle vrat, vrata a záhy se požár rozšířil ještě na garáž.

Resize of P1000881.JPG
 

Resize of P1000858.JPG

vytisknout  e-mailem