HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V krajské soutěži TFA se představili největší borci ze všech okresů obou krajů

Nejlepšími závodníky byl za Pardubický kraj Petr Plaček a za Královéhradecký kraj Pavel Kubín. 

HZS Pardubického kraje uspořádalo ve středu 27. května krajskou soutěž HZS Pardubického a HZS Královéhradeckého kraje v disciplínách TFA. Soutěž se uskutečnila v prostoru areálu Českých radiokomunikací v Hoděšovicích (GPS souřadnice 50°8'34.696"N 15°53'48.088"E) a začínalo se v 9.15 hodin. Počasí s 11 stupni Celsia soutěžícím vcelku vyhovovalo. Na trať nastoupilo 37 závodníků.
Trať byla postavena pro jednoho soutěžícího a byla rozdělena do 4 úseků. Soutěž probíhala intervalově a časy dosažené v jednotlivých úsecích byly soutěžícím sčítány.
V každém úseku plnil soutěžící jednotlivé disciplíny v předepsaném pořadí. Izolační vzduchový dýchací přístroj musel mít každý závodník svůj o minimální hmotnosti 9,5 kg dle pravidel TFA. Izolovaný dýchací přístroj byl v průběhu soutěže nesen jako zátěž pro soutěžícího.
Závodník startoval s kompletním zásahovým oděvem, s kabátem ochranného oděvu zapnutým do horní úrovně, s pracovním polohovacím pásem s karabinou, nasazenou přilbou, ochrannými rukavicemi a izolačním dýchacím přístrojem bez masky (dále jen „IDP“). Na žádném z úseků nesměl soutěžící sundat ani rozepínat nebo upravovat žádnou součást výstroje předepsanou pro daný úsek.
 
Průběh 1. úseku - od startovní čáry soutěžící běžel na stanovenou vzdálenost k přistavené PS popř. CAS, k ní na výstupy připojil dvě hadicová vedení půlspojkami B, uchopil obě hadicová vedení za proudnice a poté celé vedení rozvinul na vzdálenost zhruba 55 m, kde proudnice odložil na metu. Poté se závodník přesunul po trati a smotal dvě hadice B, položené rovnoběžně vedle sebe, každou zvlášť do kotouče půlspojkou dovnitř a uložil je do boxu tak, aby z něj žádnou částí nepřečnívaly přes půdorys, a potom doběhl do cíle úseku.
 
Průběh 2. úseku – tento úsek byl bez dýchacího přístroje. Od startovní čáry úseku soutěžící doběhl k hammer boxu, uchopil obouruční palici a provedl 80 úderů do jeho konstrukce (střídavě nahoru a dolů), poté palici odložil na určené místo na zem. Dále běžel k tunelu, uchopil 20 kg závaží a pronesl ho tunelem, oběhl kužel 5 m vzdálený od konce tunelu a stejnou trasou vrátil závaží zpět na místo, doběhl k figuríně, uchopil ji a přemístil koridorem do stanovené vzdálenosti (60 m) kolem kuželu a položil ji na stanovené místo. Poté běžel soutěžící k 3 metry vysoké bariéře, překonal ji a doběhl do cíle úseku.
 
Průběh 3. úseku - po startu soutěžící postupně dopravil 4 ks žebříků spojených po 2 ks k lešení, o které je opřel, připnul se karabinou k jistícímu zařízení, vystoupal po pevném žebříku do určeného nadzemního podlaží, pomocí lana vytáhl a odložil břemeno na plošinu lešení a sestoupil zpět na zem a odepl se od jistícího zařízení. Běžel k monitoru a připojil k němu proudnici. Poté pokračoval do cíle úseku.
 
Průběh 4. úseku - soutěžící od startu úseku pokračoval výstupem po schodech
na plošinu televizní věže (cca 13. NP) kde se nacházel cíl.
 
A jaké jsou výsledky?
 
Kategorie družstev HZS Pardubického kraje:

1. místo územní odbor Pardubice

2. místo územní odbor Ústí nad Orlicí

3. místo územní odbor Chrudim

4. místo územní odbor Svitavy

 
Kategorie družstev Královéhradeckého kraje

1. místo územní odbor Jičín

2. místo stanice Hradec Králové

3. místo územní odbor Náchod

4. místo územní odbor Trutnov

5. místo územní odbor Rychnov nad Kněžnou

 
 

Kompletní výsledky naleznete níže

 

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem