HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Košeticích shořel rodinný dům

Šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů bojovalo v noci z neděle na pondělí s požárem rodinného domu v obci Košetice na Pelhřimovsku. Majiteli domu vznikla požárem škoda v předběžné výši 500.000 Kč.  

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ve 23:10 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů ze Senožat, Košetic, Červené Řečice, Hořepníku a Onšova.
 
V době příjezdu prvních jednotek na místo události byl rodinný dům v plamenech. Vzhledem k závažnosti a rozsáhlosti události požádal velitel zásahu okamžitě o posilové jednotky. Na místě byl vyhlášen druhý stupeň poplachu.
 
Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů a kromě hašení se také zaměřili na ochranu okolí, aby zabránili rozšíření požáru. Ještě před půlnocí se jednotkám podařilo požár lokalizovat. Naštěstí v době vzniku požáru v domě nikdo nebyl.
 
Hasiči dále provedli rozebrání požárem zasažených konstrukcí objektu a jednotlivá ohniska požáru dohasili. Po jedné hodině v noci byl počet zasahujících jednotek postupně redukován. Dohled nad požářištěm převzala do ranních hodin místní jednotka sboru dobrovolných hasičů.
 
Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

vytisknout  e-mailem