HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Držovicích vybuchla neznámá látka v kanalizaci

V úterý 8. prosince 2015 byl v 14:56 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje únik neznámé látky do kanalizace v obci Držovice. Oznamovatel v ohlášení uvedl, že slyšel dva výbuchy v kanalizaci na ulici Gorkého. 

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova s cisternou a speciální technikou (chemickým kontejnerem). Hasiči po příjezdu zjistili, že výbuch odhodil kanálové poklopy a několik kanalizačních vpustí poškodil, v jednom domě vysklil dvě okna. 

Hasiči zajistili ulici, procházeli jednotlivé domy a pomocí přístrojů, které jsou schopné detekovat výbušné plyny, prováděli kontrolní měření ve všech místnostech a také ve sklepních prostorách. Pátrali po zdroji úniku, který ani přes důkladné měření a monitoring nenašli. Asi na hodinu byl v ulici Gorkého vypnutý elektrický proud.

Na místo byli povoláni také pracovníci energetiky, plynáren, vodovodů a kanalizací, zástupci životního prostředí a představitelé obce.

Při události nebyl nikdo zraněn, ani hasiči nemuseli nikoho evakuovat. V 17:44 hodin hasiči ukončili zásah a vrátili se zpět na základnu.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

vytisknout  e-mailem