HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Divišově na Žďársku hořela nad ránem hospodářská usedlost, s plameny bojovalo deset jednotek hasičů

Deset jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů likvidovalo v pátek nad ránem požár hospodářské usedlosti v Divišově na Ždársku. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Požárem vznikla majiteli škoda ve výši 200 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.  

 
Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 03:04 hod. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Bystřice nad Pernštejnem a Žďár nad Sázavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Bobrové, Bystřice nad Pernštejnem, Nového Města na Moravě, Rožné, Divišova, Dolní Rožínky, Strážku a Rozsoch. Na místě byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.
 
Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že je požárem zasažena střecha hospodářské usedlosti. Na likvidaci požáru jednotky nasadily několik vodních proudů. Z plamenů se hasičům podařilo zachránit zvířata – prase, kozu, slepice a králíky. V 04:01 hod dostali hasiči požár pod kontrolu. Ihned po provedené lokalizaci rozhodl velitel o redukci počtu zasahujících jednotek. Hasiči dále rozebrali požárem zasažené konstrukce objektu a dohasili jednotilivá ohniska. Úplná likvidace požáru proběhla v 07:12 hod. O třicet minut později bylo místo předáno majitelce a zbývající jednotky odjely zpět na své základny.
 
Proč začal objekt hořet nyní intenzivně zjišťují naši vyšetřovatelé.
 Resize of P1040283.JPG
 
Resize of P1040306.JPG
 
Resize of P1040311.JPG

vytisknout  e-mailem