Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V České republice má největší důvěru profese hasičů

Z výsledků hlasování o cenách Dobrá značka 2010, kterou organizuje společnost Reader´s Digest Výběr, zvítězili v kategorii „Profese“ s drtivou převahou hasiči. Tato profese získala v Evropě podporu 92 procent účastníků hlasování, v ČR získali hasiči ještě o pět procent více. Hlasování probíhalo v 16 evropských zemích a zúčastnilo se ho 131 000 respondentů, letos poprvé i prostřednictvím on-line hlasování. V Česku bylo klientům Reader's Digest rozesláno dvacet tisíc e-mailů s odezvou 14,4 procenta.  

Hasiče samozřejmě 97 procentní důvěra občanů České republiky velice těší. Je to dokonce o 2 % více než jsme získali při předchozích průzkumech. "Z této důvěry je zcela zřejmé, že je celý systém fungování našeho integrovaného záchranného systému dobře nastaven. Možná nám k tomuto skvělému výsledku pomohl také vždy obětavý a vstřícný přístup našich hasičů, se kterými se lidé setkávají při řešení různých mimořádných událostí", řekl František Zadina náměstek Sekce IZS a operačního řízení Generálního ředitelství HZS ČR .
 
Průzkumu Dobrá značka (European Trusted Brands) se letos zúčastnili respondenti z Rakouska, Belgie, Finska, Francie, Německa, Maďarska, Nizozemska, Polska, Portugalska, Rumunska, Ruska, Španělska, Švédska, Švýcarska, Velké Británie a ČR.
 
 
 
kpt. Bc. Radek Kislinger
tiskový mluvčí
Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR
mobil: +420 602 215 142
tel:   +420  950 819 944
email: radek.kislinger@grh.izscr.cz 

vytisknout  e-mailem