HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V červenci hasiči odstraňovali převážně následky silných bouřek

 
Hasiči Pardubického kraje vyjížděli v první prázdninový měsíc celkem k 588 událostem (Pardubice 209, Chrudim 97, Svitavy 101, Ústí nad Orlicí 181).
 
V červenci zasahovali hasiči nejvíce u technických událostí 409 (Pardubice 155, Chrudim 59, Svitavy 61, Ústí nad Orlicí 134). Nárůst výjezdů k technickým událostem mají na svědomí silné bouřky, které v Pardubickém kraji způsobily zejména pády stromů na komunikace, přetrhané dráty vysokého napětí a poškozené střechy na objektech. Mezi technické události patří také vyproštění osob z výtahu, nouzové otevření bytu, ale i úniky nebezpečných látek a technologické pomoci.
Během července hasiči v kraji zasahovali u 93 dopravních nehod (Pardubice 22, Chrudim 23, Svitavy 21, Ústí nad Orlicí 27). Během uplynulých 31 dní likvidovali hasiči 59 požárů (Pardubice 25, Chrudim 12, Svitavy 13, Ústí nad Orlicí 9).
Mezi největší červencové události se zařadí dva požáry z Orlickoústecka.
Dne 15. července v 3.26 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Žamberka a dobrovolní hasiči z Helvíkovic, Letohradu a Žamberka k požáru zásobárny na štěpky ve firmě v Helvíkovicích. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 4.04 hodin a zcela zlikvidován byl v 4.13 hodin. Příčinou vzniku požáru je vyšetřována. Škoda byla vyčíslena na jeden a půl milionu korun, uchránit se podařilo majetek ve výši deset milionů korun.
Dne 28. července v 5.03 hodin vyjížděly čtyři jednotky hasičů k požáru pneuservisu v Horní Čermné. Jedna osoba se nadýchala jedovatých zplodin hoření. Hasiči požár v dílně rodinného domu dostali pod kontrolu v 5.34 hodin a v 6.01 hodin byl zcela zlikvidován. Škoda byla vyčíslena na dva miliony korun. Příčina vzniku požáru je stále vyšetřována. Uchránit se podařilo majetek ve výši tři miliony korun.
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí
 
 

vytisknout  e-mailem