Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Bruselu se scházejí ředitelé pro oblast civilního nouzového plánování NATO

24. 5. 2019 (Jakub Kufčák) - Dnes, 24. května, se v bruselské centrále NATO schází zástupci členských států NATO pro oblast civilního nouzového plánování, kterého se z pozice národního gestora civilního nouzového plánování zúčastní také zástupci MV – GŘ HZS ČR. 

Hlavním bodem agendy na tomto neformálním setkání ředitelů pro oblast civilního nouzového plánování NATO je adaptace výboru pro civilní nouzové plánování (CEPC) NATO na podmínky nového bezpečnostního prostředí.

Na strategické úrovni by měla být řešena např. problematika prioritizování zapojení partnerských zemí do aktivit NATO (v poslední době  posiluje spolupráce s Moldavskem, Ukrajinou, Jordánskem, Irákem nebo Gruzií), posílení poradní role Výboru pro civilní nouzové plánování (CEPC) NATO v aliančním systému krizového řízení nebo podpora rozvoje cvičení orgánů krizového řízení na úrovni členských států.

Další jednání je plánováno na podzim tohoto roku. Více informací k problematice civilního nouzového plánování v NATO najdete na: http://www.hzscr.cz/clanek/severoatlanticka-aliance.aspx.



 

kpt. PhDr. Jakub Kufčák
MV - GŘ HZS ČR
Odbor civilní nouzové přirapravenosti a strategií
 

vytisknout  e-mailem