HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Úžasné výkony Marka Víška a Milana Viktory na soutěži

Opět jsme ukázali skvělou fyzickou kondici. Ptáte se, kde a jak? Naši skvělí hasiči Marek Víšek a Milan Viktora ze stanice Pardubice vyběhli schody v Bratislavě. Jenže to prostě není jen tak obyčejný závod. Vyběhnout schody umí asi kdekdo. Horší už to bude s nákupem na týden. A ještě těžší v kompletním zásahovém oděvu s použitím autonomního dýchacího přístroje, a to do 21. patra výškové budovy.

Soutěž se konala v prostorách výškové budovy Incheba ve Vídeňské ulici v Bratislavě. Organizátorem soutěže byl Hasičský a záchranný útvar hlavního města Slovenské republiky Bratislavy. Memoriál Vladimíra Růžičky organizují bratislavští hasiči jako vzpomínku na kolegu, který v roce 1997 tragicky zahynul při výkonu svého povolání jako zaměstnanec tehdejšího Městského požárního sboru Bratislava. Dvoučlenné týmy hasičů v kompletním zásahovém oděvu s použitím aktivních autonomních dýchacích přístrojů zdolávají na čas 21 pater budovy.

Podle pravidel startuje dvojice najednou a v cíli se počítá čas druhého člena družstva, přičemž rozdíl mezi oběma běžícími hasiči nesmí být větší než délka jednoho schodišťového ramene, jinak hrozí diskvalifikace. A hasičům z Pardubic se povedlo doběhnout si pro stříbrnou medaili. Znovu tleskáme vašim skvělým výkonům.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Schody Bratislava

Schody Bratislava 

Detailní náhled

Schody Bratislava1

Schody Bratislava1 

Detailní náhled

Schody Bratislava2

Schody Bratislava2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem