HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Uvízlá srna v kanálu v Trmicích, únik hydraulického oleje v Benešově nad Ploučnicí a další zásahy.

31.5. 7:00 Na linku tísňového volání bylo oznámeno že v kanálu nedaleko restaurace U jelena v Ústí nad Labem – Trmicích je zapadlá srna. 

 Krajské operační a informační středisko vyslalo na místo jednotku HZS ÚK ze stanice Ústí nad Labem. Hasiči na srnku hodili deku a vytáhli ji z kanalizace. V 7:38 ji vypustili do lesa.
Územní odbor Teplice
Požár auta
31.5. 3:57 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že před firmou Speglas v Košťanech hoří již delší dobu auto. Krajské operační a iformační středisko vyslalo k požáru jednotku HZS ÚK ze stanice Duchcov. Na místě hasiči nalezli hořící auto a okolní trávu. Požár lokalizovali ve 40:20 a zlikvidovali ve 4:32.
Územní odbor Děčín
Únik hydraulického oleje na železniční trati
30.5. 20:52 Jednotka HZS ÚK ze stanice Děčín a jednotka HZS podniku SŽDC likvidovaly větší množství hydraulického oleje vyteklého do kolejiště na Hlavním a na Východním nádraží v Benešově nad Ploučnicí. Na na odmaštění trati na nejvíce zasaženém místě použili hasiči vodní rozpuštědlo. Ve 22:52 předala jednotka HZS ÚK z Děčína místo drážní jednotce a vrátila se na základnu.
Požáry travních a dalších porostů
Od včerejších 13:00 do 23:48 vyjely hasičské jednotky v Ústeckém kraji k 8 požárům trávy a dalších porostů. Největší zásah, druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen v 15:25 a šest hasičských jednotek, dohromady devět cisternových automobilových stříkaček vyjelo k požáru trávy v Kopistské ulici v Litvínově – Janově. Jednalo se o požár většího rozsahu v špatně přístupném terénu. Požár měl několik ohnisek. Hořelo na ploše 500x1000m. Hasiči požár lokalizovali v 18:04 a zlikvidovali v 19:17.
 

vytisknout  e-mailem