HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Uvízlá ruka v kanálové vpusti, požár osobního auta, dvacet požárů travních a lesních porostů za víkend v kraji a dopravní nehoda kamionu s prasaty v Ústí nad Labem.

30.4. 9:39 Jednotka HZS ze stanice Česká Kamenice vyjela do Ústavu sociální péče v ulici U kaple v České Kamenici, kde si klientka skřípla ruku v kanálové vpusti.  

Žena, která pravděpodobně chtěla vylovit nedopalek cigarety, měla ruku za plastovou trubkou pod nadzdviženou kanálovou mříží. Ruka drobně krvácela a natékala. Hasiči uvolnili mříž z betonu pomocí bouracího kladiva a plastovou trubku přeštípli kleštěmi. Po té ruku ženě vytáhli.

auto Bílina1.jpgauto Bílina1.jpg
 

Územní odbor Teplice
Požár motoru osobního auta na plyn
30.4. 9:20 Jednotka HZS ze stanice Bílina vyjela k požáru osobního auta Škoda 120 v Pražské ulici v Bílině. Při příjezdu hasičů na místo hořel motor auta a zasaženy byly i zadní sedačky. Jednotka požár zlikvidovala v 9:38. Majitel auta vozil v motorovém prostoru kanystr s benzínem, který pravděpodobně netěsnil. Plyn v nádrži naštěstí hořet nezačal. Škoda byla předběžně odhadnuta na 3 tisíce Kč.
 

les Předonín.jpgles Předonín.jpg
les Předonín1.jpgles Předonín1.jpg
les Předonín 2.jpgles Předonín 2.jpg
Požáry trávy a dalších porostů
Během víkendu 28. – 29.4. vyjéžděly hasičské jednotky profesionální i dobrovolné v Ústeckém kraji k dvaceti požárům travních a lesních porostů.
V okresu Chomutov zasahovaly jednotky celkem pětkrát na území města Chomutov u požárů menšího rozsahu a to v ulicích: Spořická, Palackého, Fugnerova, Březecká.
V okresu Děčín to byly 4 zásahy rovněž menšího rozsahu v Děčíně – Folknářích, Varnsdorfu – Studánce a v Pražské ulici v Rumburku. V okresu Litoměřice vyjely jednotky k 3 požárům porostu a to v lese za hřištěm v Bechlíně – Předoníně 200x80m, Bohušovicích nad Ohří a v Roudnici nad Labem – neuhlídané pálení 40x50m. V Předoníně se jednalo o vysokokmenný borovicový les, kde hořela převážně lesní hrabanka. Kmeny stromů byly požárem zasaženy maximálně do výšky 2 m. V prostoru zasaženém požárem bylo nalezeno ohniště a zbytky konstrukcí shořelého stanu. V jeho okolí byly poházeny pet lahve a zbytky grilovacích potřeb. Požár vznikl zřejmě nedbalostí neznámého člověk, který využil teplého počasí ke stanování a poobědvání v přírodě.  Výše škody a případný pachatel je nyní předmětem vyšetřování Policie České republiky. Foto: Michal Horner
V okresu Teplice zasahovaly jednotky u třech požárů porostu a to v Bžanech – Hradišti, tráva 30x20m, v Rtyni nad Bílinou, tráva 5X40m a v Jeníkově.
V okresu Ústí nad Labem to byly 3 požáry porostu, dva v Ústí nad Labem – Předlice, Hrbovická ulice, Krásné Březno, Anežky České a v Malém Březnu.
V okresu Most hořel travní porost dvakrát – menší rozsah, v ulicích Jana Palacha a Josefa Suka.
V okresu Louny to byl jeden požár porostu a to tři ohniska u obce Měcholupy Želeč.

Ústí nad Labem
Dopravní nehoda kamionu převážejícího prasata
27.4. 18:20 Na linku tísňového volání byla oznámena dopravní nehoda kamionu převážejícího prasata na kruhovém objezdu – nájezdu na dálnici v Ústí nad Labem – Trmicích. Krajské operační a informační středisko na místo postupně vyslalo sedm hasičský jednotek: HZS, stanice Ústí nad Labem, SDH Mojžíř, Řehlovice, Stebno a drážní jednotku podniku SŽDC. Kamion ležel na boku a podle informace řidiče v něm bylo 380 prasat. Na místo byla povolána pracovnice Krajské veterinární správy, dva jeřáby a odtahová služba. Z nákladních listů bylo zjištěno, že řidič jel ze SRN do Rumunska a vezl 800 selat. 500 uhynulých selat bylo odvezeno do kafilerie v Podbořanech a 300 živých bylo naloženo na náhradní vůz a odvezeno k prozatimnímu ustájení.
 

vytisknout  e-mailem