HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Únik plynu zastavil ve Velkém Týnci dopravu

Unikající plyn z plynového potrubí zastavil dopravu na hlavní ulici ve Velkém Týnci na Olomoucku. Naštěstí se ho podařilo rychle zastavit, zraněn nebyl nikdo. 

Na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje bylo v úterý 5. srpna 2014 v 15:20 hodin oznámeno, že na Masarykově ulici ve Velkém Týnci uniká plyn a hoří plamenem. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Velkého Týnce. Ti po příjezdu zjistili, že plyn uniká z poškozeného středotlakého potrubí, ale naštěstí nehoří. Hasiči proto ihned vytyčili nebezpečnou zónu a z okolních domů evakuovali 10 osob. Dalších deset osob bylo evakuováno přímo z ulice. Na místo byl povolán pracovník energetické společnosti, který po příjezdu poškozené potrubí utěsnil a únik zastavil.

Po dobu zásahu Policie ČR uzavřela komunikaci. Okolo 16:00 hodiny provedli hasiči závěrečný průzkum a měření a vrátili se zpět na základnu. Místní jednotka dobrovolných hasičů zůstala na místě a bude preventivně po dobu opravy dohlížet na místo události.

Při události nebyl nikdo zraněn.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

UNL_velky_tynec_5-8-2014

UNL_velky_tynec_5-8-2014 

Detailní náhled

UNL_velky_tynec_5-8-2014

UNL_velky_tynec_5-8-2014 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem