HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Únik plynu z překopnutého potrubí v Dolní Poustevně, dopravní nehoda dvou motocyklů a dodávky v Děčíně a další zásahy

25.5. 13:18 Jednotka HZS ze stanice Šluknov a dobrovolná jednotka z Dolní poustevny zajistily prostor, kde došlo k překopnutí plynového potrubí a úniku plynu v Sadové ulici v Dolní Poustevně.  

Jednalo se o únik plynu ze středotlakého potrubí. V okolní zástavbě byla vypnuta elektřina. Bylo evakuováno zhruba 40 lidí z nedaleké továrny, kteří odjeli z práce domů. Dalších 10 lidí bylo evakuováno z okolních domů. Událost řeší energetika a plynaři.
Územní odbor Děčín
Dopravní nehoda dvou motocyklů a dodávky
25.5. 11:11 Jednotka HZS ze stanice Děčín vyjela na žádost Zdravotnické záchranné služby k dopravní nehodě dvou motocyklů a dodávky na Novém mostě u prodejny Lidl v Děčíně. Hasiči vyprostili dva zraněné motocyklisty z pod dodávky a předali je zdravotnické záchranné službě. Na místo byl povolán vrtulník Letecké záchranné služby, kterým byl jeden z motocyklistů přepraven do nemocnice v Ústí nad Labem. Druhý motocyklista zůstal v péči Zdravotnické záchranné služby. Místo nehody si převzala Policie ČR.
Územní odbor Děčín
Požár lesa na Mezní Louce
Požár byl lokalizován v 16:00 24.5. V 19:26, po prolití celého požářiště vodou, bylo rozhodnuto zásah ukončit, nechat na místě hadicové vedení a případně pokračovat po ranní kontrole místa 25.5.
Územní odbor Litoměřice
Požár zahradní chatky
25.5. 1:14 Jednotka HZS ze stanice Litoměřice vyjela se dvěma cisternovými hasičskými stříkačkami k ohlášenému požáru v zahrádkářské kolonii v Litoměřicích – Předměstí. Místo bylo přes ploty zahrádkářské kolonie obtížně přístupné. Hasiči museli natáhnout vedení vody ze sedmi hadic C. Při příjezdu jednotek na místo události byla chatka požárem zničena. Jednalo se o prázdnou chatku, ve které údajně přespával bezdomovec. Hasiči požár lokalizovali v 3:01 a zlikvidovali ve 3:27.
Ústí nad Labem
Požár střechy prázdné budovy
24.5. 22:23 Na linku tísňového volání byl oznámen dým z půdy prázdné budovy v Marxově ulici v Ústí nad Labem – Předlicích. Krajské operační a informační středisko vyslalo k požáru jednotky HZS ze stanice Ústí nad Labem s dvěma cisternovými automobilovými stříkačkami a automobilovým žebříkem. Hořela střecha. Hasiči požár lokalizovali jedním proudem C v 22:54 a zlikvidovali v 0:19.
Územní odbor Teplice
Dopravní nehoda
24.5. 22:13 Jednotka HZS ze stanice Teplice vyjela k dopravní nehodě v Teplicích pod viaduktem u čerpací stanice na silnici z Dubí na Prahu. Osobní auto narazilo do mostu. V autě byl zaklíněný těžce zraněný člověk. Hasiči jej vyprostili za použití specálního hydraulického nářadí a předali zdravotnické záchranné službě. Po té uklidili místo nehody. http://www.pozary.cz/clanek/55320-po-nehode-v-teplicich-zustal-v-aute-tezce-zraneny-zaklineny-ridic/komentare/#comment-182527
 

vytisknout  e-mailem