HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Únik oleje z vlaku u Mikulášovic, požár maringotky Hrobce, dopravní nehoda na dálnici D8 a další zásahy.

24.2. 6:57 Jednotky SDH Velký Šenov a HZSP SŽDC Liberec vyjely k obci Mikulášovice okres Děčín, kde došlo k proražení olejové vany vlaku a úniku oleje.  

 
Dobrovolná jednotka utěsnila otvor v nádrži a zamezila tak dalšímu úniku oleje. Místo bylo předáno drážní jednotce HZSP SŽDC Liberec. Trať byla uzavřena.
Územní odbor Litoměřice
požár maringotky
24.2. 2:43 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že u silnice z Roudnice nad Labem na Hrobce hoří asi chatka. K požáru vyjely jednotky HZS St. Roudnice nad Labem a SDH Roudnice nad Labem. Na místě bylo zjištěno, že hoří maringotka a je požárem zasažena celá. Kvůli nepřístupnému terénu museli hasiči natáhnout hadicové vedení vody 150m a zasahovali dvěma proudy C. Požár byl lokalizován v 3:20 a zlikvidován v 4:25.
Ústí nad Labem
požár dřevěné boudy
23.2. 19:27 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří chatka Chuderově – Žežicích. K požáru vyjely jednotky HZS St. Ústí nad Labem a SDH Chuderov. Hořela bouda na oploceném stebním pozemku. Bouda byla zasažena požárem celá. Hasiči museli porušit zámek na vratech aby se k požáru dostali. Požár lokalizovali v 19:51 a zlikvidovali v 21:33.
Územní odbor Litoměřice
dopravní nehoda
23.2. 16:18 Hasičské jednotky HZS St. Litoměřice a HZS St. Roudnice nad Labem vyjely k dopravní nehodě kamionu na 45km dálnice D8 ve směru na Ústí nad Labem. Kamion ležel na boku. Zraněný řidič byl v havarovaném kamionu zaklíněn, hasiči jej vyprostili pomocí speciální techniky a předali jej letecké záchranné službě. Jednotky zároveň zachytávaly a přečerpávaly unikající naftu z nádrže kamionu. V době zásahu došlo na druhé straně dálnice ve směru na Prahu k další dopravní nehodě dvou osobních aut, z nichž jedno skončilo na střeše. Nikdo nebyl zraněn. Hasiči provedli protipožární opatření a zasypali vyteklé provozní kapaliny sorbentem. Dálnice byla v obou směrech uzavřena. Dálnice na Prahu byl zprovozněna v 17:57 a na Ústí nad Labem v 18:29.

vytisknout  e-mailem