HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Únik oleje v Ústí nad Labem, požár sena v Račicích, požár chatky u Račiněvsi a další zásahy.

17.4. 22:13 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že v ulici SNP v Ústí nad Labem je ve směru fitnes centrum na silnici motorový olej.  

Na místo vyjela jednotka HZS ze stanice Ústí nad Labem – Všebořice s technickým automobilem. Hasiči na místě zjistili, že jde o únik oleje z osobního auta po technické závadě. Skvrna byla 30cm široká a 100m dlouhá. Hasiči zasypali celý úsek sorbentem a zametli. Na místo byla pro douklizení povolána Správa a údržba silnic. Skvrna byla zlikvidována ve 22:43. 
Územní odbor Litoměřice
požár sena
17.4. 20:13 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že na pastvině pro krávy před areálem Povodí Labe v obci Račice hoří sláma. K požáru vyjela jednotka HZS ze stanice Štětí s cisternovou automobilovou stříkačkou. Na pozemku hořely v oplocené ohradě čtyři roztroušené balíky sena. Hasiči museli nejprve odehnat dobytek. Požár hasili vysokotlakým vodním proudem a pomocí lopat. Lokalizace byla oznámena ve 20:38 a likvidace požáru v 21:02. Místo bylo předáno majiteli.

požár chatky Račiněves1.jpgpožár chatky Račiněves1.jpg
požár chatky Račiněves2.jpgpožár chatky Račiněves2.jpg
požár chatky Račiněves3.jpgpožár chatky Račiněves3.jpg
Územní odbor Litoměřice
požár dřevěné chatky
17.4. 18:54 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že mezi obcemi Račiněves a Bříza, okres Litoměřice hoří stará bouda a chytají od ní stromy. K požáru krajské operační středisko vyslalo jednotku HZS ze stanice Roudnice nad Labem s cisternovou automobilovou stíkačkou a dobrovolnou jednotku Roudnice nad Labem s dvěma cisternovými automobilovými stříkačkami. Hasiči na místě zjistili, že hoří dřevěná chatka o základně 5x4m. Požár likvidovali vodním proudem C a rozebírali konstrukci chatky. Požár lokalizovali v 19:12 a zlikvidovali v 20:03. Příčinou požáru byl pravděpodobně nekvalitní kouřovod.
Územní odbor Teplice
požár v lese
17.4. 16:25 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že hoří v lese ve směru od Bezovky na Zámecký les na Teplickém předměstí v Bílině. K požáru vyslalo krajské operační středisko jednotku HZS ze stanice Bílina s cisternovou automobilovou stříkačkou. Jednotka se sešla s oznamovatelem požáru, který ji na na místo dovedl. Hasiči museli kvůli nepřístupnosti terénu hluboko v lese dojít k požáru pěšky. Doutnaly pařezy a listí. Hasiči likvidovali požár džberovou stříkačkou. Lokalizaci ohlásili v 17:30 a likvidaci v 17:45. Pravděpodobná příčina požáru: nedbalost při zacházení s otevřeným ohněm.
 

vytisknout  e-mailem