HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Únik nafty z kamionu v Bílině a další zásahy.

Na řece Bílině bylo postaveno několik norných stěn. 

Územní odbor Teplice
Dopravní nehoda kamionu – únik nafty
7.10. 3:49 Na linku tísňového volání byla oznámena dopravní nehoda kamionu na kruhovém objezdu v Bílině. Na místo vyjely jednotky HZS ÚK ze stanice Bílina a Teplice a dobrovolná jednotka z Hostomic. Kamion měl proraženou nádrž, z níž část nafty zřejmě unikla do řeky Bíliny. Hasiči naftu vytékající z nádrže kamionu zachytávali do barelu a únik zastavili tmelem. Monitorovali řeku Bílinu, nic nenašli, postavili norné stěny v Hostomicích a u Lysce a jednotka HZS ÚK ze stanice Ústí nad Labem postavila další stěnu na řece Bílině v Trmicích. Událost byla oznámena Povodí Ohře a Inspekci životního prostředí. Norné stěny jsou monitorovány.
Územní odbor Ústí nad Labem
Požár kabiny kamionu
6.10. 23:25 Na linku tísňového volání byl oznámen požár kamionu ve Velkém Březně. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Ústí nad Labem a dobrovolná jednotka z Velkého Března. Hořela kabina kamionu. Návěs, ve kterém převážel jablka, zasažen nebyl. Hasiči požár zlikvidovali v 23:53. Příčinou požáru byl technická závada. Škoda byla předběžně odhadnuta na 500 tisíc Kč.
Územní odbor Děčín
Požár lesa
6.10. 15:52 Na linku tísňového volání byl oznámen požár lesa u Růžového Hřebenu u obce Bynovec okres Děčín. K požáru vyjela jednotka HZS ze stanice Děčín a dobrovolné jednotky z Děčína – Starého Města, Bynovce a Horního Žlebu. Místo bylo pro techniku nepřístupné. Hasiči nalezli požár od ohniště na ploše 3x3m. Požár zlikvidovali v 19:20. Škoda byla revírníkem odhadnuta na 5 tisíc Kč.
Územní odbor Teplice
Požár v prázdné budově bývalé školky

5.10. 20:22 Na linku tísňového volání bylo oznámeno, že Teplicích – Trnovanech u prodejny OBI hoří přístavek. K požáru vyjela jednotka HZS ÚK ze stanice Teplice a dobrovolná jednotka Proboštova a Teplic – Sobědruh. Hořelo v budově bývalé školky. Celý objekt s mnoha místnostmi byl zakouřený. Uvnitř budovy nikdo nebyl. Hořel odpad a částečně konstrukce. Hasiči požár lokalizovali v 20:43 a zlikvidovali v 21:36.

vytisknout  e-mailem