HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Událostí prvních dní roku 2021

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali od pátku 3. do neděle 3. 1. 2021 celkem 44 událostí.
 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Hradec Králové – technická pomoc – 1. 1. 2021 04:29
Nouzové otevření dveří bytu provedla na třídě Edvarda Beneše profesionální jednotka z centrální stanice.

Kosičky – dopravní nehoda – 2. 1. 12:00
V katastru obce Kosičky zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou u dopravní nehody osobního automobilu. Auto vyjelo mimo komunikace do pole, kde se převrátilo na bok. Hasiči stabilizovali havarovaný vůz a vyprostili invalidní osobu, která zůstala uvnitř. Na vozidle provedly jednotky protipožární opatření, zkontrolovaly vůz na případný únik provozních kapalin a následně jej převrátily zpět na kola. Po naložení vozidla na odtah se hasiči postarali o úklid vozovky.

Černilov – dopravní nehoda – 2. 1. 13:19
V Černilově havaroval osobní automobil, který skončil mimo komunikaci nad náhonem. Na místo události jeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a JSDH Černilov. Vozidlo hasiči zajistili, jedna zraněná osoba skončila v péči zdravotníků. Následně vyprostily jednotky havarovaný automobil pomocí jeřábu zpět na komunikaci a místo si převzala policie.

Vysoká nad Labem – dopravní nehoda – 2. 1. 13:55
Za Vysokou nad Labem ve směru na obec Bukovina zasahovala profesionální jednotka z centrální stanice Hradec Králové u dopravní nehody osobního automobilu. Auto skončilo částečně v příkopu na střeše, osoba z něj byla při příjezdu jednotky mimo havarovaný vůz. Hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a předali zraněného člověka do péče ZZS. Po zadokumentování nehody policisty se jednotka postarala o vyproštění vozidla na komunikaci a vrak předala odtahové službě.

Hradec Králové – únik nebezpečných látek – 2. 1. 16:33
Jednotky z obou královéhradeckých stanic HZS vyjely do ulice Předměřická, kde došlo po poškození plynoměru k úniku plynu. Hasiči zajistili místo události a vyčkali do příjezdu plynařů, kteří se postarali o výměnu plynoměru.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Miletín – dopravní nehoda – 1. 1. 2021 02:08
K dopravní nehodě osobního automobilu vyjeli po 2. hodině ranní profesionální hasiči z Hořic. Vozidlo havarovalo na účelové komunikaci blízko ulice Jiřího z Poděbrad a zůstalo opřené o plot. Jednotka provedla odpojení akumulátoru, automobil zabezpečila proti vzniku požáru a předala místo zásahu policistům. Nehoda byla bez zranění.

Jičín – technická pomoc – 2. 1. 23:30
Jičínští profesionální hasiči provedli v ulici Českých bratří uzavření vody v bytě, kde došlo k vodovodní havárii.  

Holín – požár – 3. 1. 19:24
K požáru sazí v komíně domu v obci Holín byly vyslány původně tři jednotky hasičů. Došlo k zahoření sazí v komínovém tělese, hasiči vymetli kamna, poté srazili saze v komíně a těleso vyčistili. Při události nevznikla škoda na majetku. Na místě byli profesionální hasiči z Jičína, JSDH Jičín a Valdice byly odvolány po cestě k zásahu.
 

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Hejtmánkovice – požár – 1. 1. 18:21
Broumovská profesionální jednotka zasahovala v Hejtmánkovicích u požáru udírny. Podařilo se ji částečně zahasit před příjezdem jednotek, hasiči poté provedli dohašení místa. Při události nevznikla žádná škoda, uchráněné hodnoty byly vyčísleny asi na 50 tisíc korun.

Studnice – technická pomoc – 1. 1. 19:10
Tři jednotky hasičů byly zalarmovány kvůli požáru sazí. Při příjezdu hasičů byl kotel v domě vyhaslý, žádné známky hoření nebyly viditelné. S největší pravděpodobnost se jednalo o technickou závadu na kotli, hasiči průzkumem nezjistili, že by došlo k zahoření. Na místě byli profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Česká Skalice a Studnice. 

Náchod – dopravní nehoda – 3. 1. 20:51
Na Husově náměstí havaroval do řeky osobní automobil, na místo události byla vyslána profesionální jednotka z Náchoda. Hasiči provedli průzkum, zda se ve voze nenachází někdo z posádky, vozidlo však bylo prázdné. Velitel zásahu si na místo události vyžádal součinnost sloužící potápěčské skupiny HZS Pardubického kraje. Za asistence potápěčů byl pak havarovaný vůz vyproštěn z vody, k úniku provozních kapalin do řeky nedošlo.
 

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Trnov – požár – 1. 1. 2021 01:11
První zásah roku 2021 si zapsali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Trnov, když vyjeli v 01:11 hod. k ohlášenému požáru plastového kontejneru na papír v Trnově, části Záhornice. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu v 01:36 hod.

Dobřany – technická pomoc – 3. 1. 10:48
V Dobřanech pomohla profesionální jednotka ze stanice Dobruška s odstraněním nebezpečného stavu – vršek místního ozdobeného vánočního stromu se ulomil, jednotka jej pomocí výškové techniky odstranila.

Orlické Záhoří – požár – 3. 1. 15:56
K požáru sazí v komíně domu v Orlickém Záhoří vyjely tři jednotky požární ochrany. Hasiči provedli vyčištění kouřovodu a zároveň zkontrolovali místo pomocí termokamery. Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a JSDH Deštné v Orlických horách a Orlické Záhoří.

Javornice – dopravní nehoda – 3. 1. 20:11
Na silnici č. 319 u Javornice zasahovala profesionální jednotka ze stanice Rychnov nad Kněžnou u dopravní nehody osobního vozidla. Automobil skončil v příkopu, řidič vyvázl bez zranění. Na autě provedli hasiči protipožární opatření a předali místo zásahu policistům.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Pec pod Sněžkou – technická pomoc – 1. 1. 14:12
Odstranění překážky z komunikace. (JSDH Pec pod Sněžkou)

Radvanice – požár – 1. 1. 17:11
Profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Radvanice provedli likvidaci menšího požáru v důlní šachtě Kateřina, jednalo se o zahoření odpadu.

Chvaleč – požár – 2. 1. 11:40
K požáru elektrického rozvaděče na chodbě bytového domu vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Chvaleč. Požár se podařilo zahasit obyvatelům domu, hasiči následně místo zkontrolovali. Vyšetřovatel na místě zjistil, že došlo k požáru elektrické instalace svorkovnicové rozvaděčové skříně a byl způsoben elektrickým přechodovým odporem. Škoda na instalaci a malbě kolem skříně byla vyčíslena asi na 5 tisíc korun.

Stanovice – technická pomoc – 3. 1. 10:39
Odstranění stromu z komunikace. (HZS Dvůr Králové nad Labem)

Malá Úpa – technická pomoc – 3. 1. 11:16
Odstranění stromu z komunikace v části Dolní Malá Úpa. (JSDH Pec pod Sněžkou)



Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Černilov (1)

DN Černilov (1) 

Detailní náhled

DN Černilov (2)

DN Černilov (2) 

Detailní náhled

DN Černilov (3)

DN Černilov (3) 

Detailní náhled

DN Javornice (1)

DN Javornice (1) 

Detailní náhled

DN Javornice (2)

DN Javornice (2) 

Detailní náhled

DN Kosičky (1)

DN Kosičky (1) 

Detailní náhled

DN Kosičky (2)

DN Kosičky (2) 

Detailní náhled

DN Miletín

DN Miletín 

Detailní náhled

DN Vysoká nad Labem

DN Vysoká nad Labem 

Detailní náhled

P Hejtmánkovice

P Hejtmánkovice 

Detailní náhled

P Chvaleč

P Chvaleč 

Detailní náhled

P Orlické Záhoří

P Orlické Záhoří 

Detailní náhled

P Radvanice

P Radvanice 

Detailní náhled

P Trnov, Záhornice

P Trnov, Záhornice 

Detailní náhled

TP Stanovice

TP Stanovice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem