HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U Zboží hořel les, vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu

Škodu v předběžné výši 250 tisíc korun za sebou zanechal pondělní (14. března 2022) v lese v katastru obce Zboží na Havlíčkobrodsku. Hlášení o požáru přijala operátorka krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina po desáté hodině dopoledne. 

Na místo události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Světlá nad Sázavou, Havlíčkův Brod a Ledeč nad Sázavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Lipnice nad Sázavou, Habrů, Světlé nad Sázavou, Leštiny u Světlé, Lučice, Golčova Jeníkova a Habrů – Zboží.

Požářiště bylo rozděleno na tři hasební úseky. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Čerpací stanoviště pro dopravu hasební vody bylo zřízeno v obci Zboží. Požár zasáhl lesní porost na ploše přibližně 10 x 120 metrů.

Před půl dvanáctou dopoledne se zasahujícím jednotkám podařilo dostat požár pod kontrolu. Po provedené lokalizaci rozhodl velitel zásahu o redukci počtu zasahujících jednotek. Úplná likvidace požáru proběhla po jedné hodině odpoledne. Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil.

Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

U požáru byl  vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu.

U požáru byl vyhlášen třetí stupeň požá... 

Detailní náhled

U požáru byl  vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu.

U požáru byl vyhlášen třetí stupeň požá... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem