HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U příležitosti 20 let působení HZS ČR byl předán výtěžek z nadačních kalendářů HZS Libereckého kraje

Ve středu 29. ledna se u příležitosti 20 let působení HZS ČR konal zahajovací koncert Hudby Hradní stráže a Policie. 

Tato společenská událost se uskutečnila v krásných prostorách Betlémské kaple v Praze za účasti významných hostů, mezi kterými byli ministryně financí Alena Schillerová, generální ředitel HZS ČR genpor. Ing. Drahoslav Ryba, jeho Eminence Dominik kardinál Duka, Prezident HaZZ Slovenské republiky plk. Ing. Pavol Nereča. Za Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje byli přítomni ředitel HZS LK plk. Ing. Luděk Prudil a patronka kalendáře npor. Bc. Michaela Derflová (KOPIS).

Při této příležitosti byl řediteli Nadace policistů a hasičů panu PhDr. Vladimíru Šuterovi, CSc předán výtěžek z prodeje nadačního kalendáře Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, a to formou šeku. Ten mu společně předali ředitel HZS LK plk. Ing. Luděk Prudil, npor. Bc. Michaela Derflová (HZS LK, KOPIS)  a v neposlední řadě fotograf a grafik celého kalendáře Petr Havel.

Nadační kalendář HZS Libereckého kraje byl vytvořen v limitované edici 500 ks a bylo možné ho získat na různých společenských i sportovních akcích po celé České republice (např. na Mistrovství ČR v požárním sportu v Ústí nad Labem, na Mistrovství HZS ČR v disciplínách TFA v Plzni, na Krajské soutěži ve vyprošťování v Jablonci nad Nisou, Memoriálu JUDr. Františka Kohouta v Praze, MČR jednotek SDH obcí ve vyprošťování v Olomouci). Minimální hodnota příspěvku (daru) pro získání Nadačního kalendáře činila 290,- Kč.

Částka ve výši 142 750,- Kč, která byla vybrána, je určena nadaci, jejímž cílem je pomoci zlepšit životní podmínky dětem policistů a hasičů, kteří zemřeli při výkonu služby nebo v přímé souvislosti s ní a také policistům a hasičům těžce tělesně postiženým následkem zranění, utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby.

Autor: por. Bc. Lucie Hložková

Foto: HZS ČR

výtěžek z nadačního kalandáře HZS LKvýtěžek z nadačního kalandáře HZS LK

výtěžek z nadačního kalandáře HZS LKvýtěžek z nadačního kalandáře HZS LK

výtěžek z nadačního kalandáře HZS LKvýtěžek z nadačního kalandáře HZS LK

vytisknout  e-mailem