HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U požáru ve výrobní hale zasahovalo šest jednotek hasičů.

(11. 10. 2017) Ve 20:20 hodin přijali hasiči informaci o požáru v průmyslovém areálu v Kunovicích na Uherskohradišťsku. Operační středisko na místo vyslalo jednotku profesionálních hasičů z Uherského Hradiště, tři jednotky dobrovolných hasičů z Kunovic, Buchlovic a Hluku, a také jednu jednotku dobrovolných hasičů podniku. 

Jako první se na místo dostavili dobrovolní hasiči, kteří provedli lokalizaci pomocí ručních hasicích přístrojů a vysokotlakého proudu. Všichni přítomní zaměstnanci se včas evakuovali a nedošlo k žádnému zranění. Po příjezdu profesionální jednotky bylo provedeno odvětrání zakouřených prostor pomocí přetlakové ventilace a kontrola zasaženého zařízení termokamerou. Ve 21:14 hodin byla velitelem zásahu ohlášena celková likvidace události.

Na místo byl povolán také vyšetřovatel hasičů ze stanice Uherské Hradiště, který potvrdil, že požár zasáhl vytvrzovací pec ve výrobní hale podniku. Díky rychlému zásahu se oheň naštěstí nerozšířil do dalších prostor. Celková výše škody i příčina požáru je předmětem dalšího vyšetřování.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem