HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U nočního požáru zasahovaly čtyři jednotky hasičů.

(17. 1. 2021) V 3:20 hodin vyslal operační důstojník HZS kraje postupně několik jednotek hasičů k hlášenému požáru v Holešově. K události tak vyrazila technika profesionálů z Holešova a Kroměříže a cisterny dobrovolných hasičů z Holešova a Hulína. 

V době příjezdu na místo byla požárem zasažena pergola a plameny se šířily i na střechu přilehlého rodinného domku. Hasiči okamžitě nasadili několik útočných proudů na likvidaci požáru, ale také k zamezení jeho šíření. Z důvodu efektivního hasebního zásahu bylo nasazeno také speciální hasicí zařízení COBRA.

Kvůli nalezení a dohašení všech skrytých ohnisek bylo nutné rozebrat také část střešní konstrukce domu. Celková likvidace požáru byla velitelem ohlášena v 5:46 hodin. Kvůli klimatickým podmínkám provedly jednotky provizorní zakrytí střechy plachtami a krátce před sedmou hodinou ranní se vrátily na své základny Na místě byla na dohlídku ponechána jednotka dobrovolných hasičů z Holešova, aby bylo vyloučeno další nebezpečí.

K události se dostavil také vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který jako příčinu vzniku stanovil technickou závadu na elektrickém zařízení. Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

PO Holesov (1)

PO Holesov (1) 

Detailní náhled

PO Holesov (2)

PO Holesov (2) 

Detailní náhled

PO Holesov (3)

PO Holesov (3) 

Detailní náhled

PO Holesov (4)

PO Holesov (4) 

Detailní náhled

PO Holesov (6)

PO Holesov (6) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem