HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

U dvou vážných dopravních nehod zasahovali hasiči z Přerovska.

Linka tísňové pomoci Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje převzala v neděli, krátce po třinásté hodině, informace o dvou vážných nehodách. První událost se stala za Horní Moštěnicí, zanedlouho poté byli hasiči informování o střetu dvou vozidel a zranění čtyř osob za obcí Horní Těšice, na pomezí Zlínského kraje. 

Dvě zraněné osoby a převrácené vozidlo - Horní Moštěnice.

Operační středisko hasičů Olomouckého kraje převzalo informaci v neděli 12.6.2016 v 13:21. K místu ihned vyrazila posádka přerovské profesionální stanice. Hasiči na místě zahájili nutná bezpečností opatření a vypomohli při ošetření dvou zraněných osob, z toho jednoho dítěte. K místu byl přivolán vrtulník letecké záchranné služby Olomouckého kraje, ten následně transportovat dítě s těžkým zraněním do FN v Olomouci. Druhý zraněný muž byl převezen sanitním vozidlem do nemocnice v Přerově. Hasiči po skončení záchranných prací pokračovali v kontrole úniku provozních kapalin,  úklidu komunikace a asistenci při naložení vozidla odtahovou společností.     

Nehoda dvou vozidel se zraněním čtyř osob ohlášená v Horní Těšice na Přerovsku.

Tísňová linka hasičů, dnes v neděli 12.6.2016, převzala krátce před čtrnáctou hodinou další informaci o vážné dopravní nehodě. Dle oznámení došlo ke střetu dvou osobních vozidel nedaleko obce Horní Těšice. Na místě došlo ke zranění čtyř osob, bohužel i zde ke zranění dítěte. Tato událost se nachází za hranicí již ve Zlínském kraji - Kelč, okres Vsetín.Jednotka profesionálních hasičů požární stanice  Hranice zde vypomohla při záchranných pracích, celý zásah je řízen a spáda pod Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje. Společně s jednotkou hasičů zde zashovali také záchranáři Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje a letecká záchranná služba z Ostravy.

Zdeněk Hošák - HZS Olomouckézho kraje
 

vytisknout  e-mailem