HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Týmy žáků základních škol prověří své znalosti a dovednosti v oblasti bezpečnosti

První ročník celokrajské vědomostně dovednostní soutěže zakončí po místních školních kolech finále v Centru zdraví a bezpečí 

DSC00360.JPGPrvní pomoc, požáry, povodně, zemětřesení a další mimořádné události. To jsou témata vůbec prvního ročníku soutěže určené pro žáky sedmých až devátých tříd základních škol v Karlovarském kraji ve školním roce 2023-2024. Přihlášené kolektivy žáků se nejprve na dálku utkají v místních školských kolech, kde budou plnit úkoly z jednotlivých určených oblastí. Připravovat se v průběhu školního roku mohou z materiálů interaktivních multimediálních učebnic dostupných na webových stránkách Asociace záchranný kruh. V prvních dvou kolech pořadatelé prověří jejich znalosti on-line testem z okruhů požáry a první pomoc a poté mimořádné události a první pomoc. Ve třetím bonusovém kole bude úkolem soutěžních kolektivů připravit krátké video, vytvořit komiks nebo napsat text na téma, jak správně postupovat při poskytování první pomoci v zadané situaci. Týmy, které postoupí do finálového kola, prověří své získané znalosti v Centru zdraví a bezpečí v Karlových Varech. Zde na ně budou čekat simulované mimořádné události a žáci při jejich řešení prokáží, zda umí využít teoretickou přípravu a správě reagovat a postupovat. Připravená bude situace například na téma požáru v domácnosti, povodně a evakuační zavazadlo či volání na tísňové linky při železniční dopravní nehodě. Pořadatelem krajské soutěže je Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje a Asociace Záchranný kruh. Kompletní propozice je možné najít na webových stránkách Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, v sekci Ochrana obyvatelstva.

Přihlašování do soutěže pro základní školy bude spuštěno v září.

Téma soutěže vychází z aktuálních úkolů Ochrany člověka za mimořádných událostí, které mají školy začleněny do výuky. Mottem soutěže je pak heslo: „Ty to zvládneš“.

DSC00422.JPG

vytisknout  e-mailem