HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tým HZS Moravskoslezského kraje mistrem ČR v požárním sportu, i v jednotlivcích

Tým Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) se stal mistrem České republiky v požárním sportu družstev 2022, které se konalo o víkendu v Pardubicích a Hradci Králové.

Oběma mistry ČR v jednotlivých disciplínách se stali rovněž dva příslušníci HZS MSK – ve finále běhu na 100 metrů s překážkami Richard Svačina ze stanice Ostrava-Přívoz, ve finále výstupu do 4. podlaží cvičné věže Daniel Klvaňa ze stanice Ostrava-Poruba.

Zlatý tým HZS MSK získal první místa hned ve třech ze čtyř tradičních disciplín požárního sportu – běh na 100 metrů s překážkami, výstup do 4. podlaží cvičné věže a požární štafeta. Pouze v požárním útoku skončil „až“ na čtvrtém místě. V součtu umístění tedy měl 7 bodů.

Druhý tým HZS Plzeňského kraje skončil na stříbrné pozici s 12 body, bronzový HZS kraje Vysočina měl bodů 13. Podrobné tabulky jsou k dispozici zde: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Rc38iwMAWvw_tbNOEI2G4UcXrf-CXSshaBB5nJSRhfA/edit#gid=1656568254

Ve finále běhu na 100 metrů s překážkami obsadili borci z HZS MSK všechny stupně vítězů. Za vítězným Richardem Svačinou skončil druhý Daniel Klvaňa, bronzový byl Jan Vyvial (stanice Ostrava-Poruba).

Ve finále výstupu na cvičnou věž (pomocí žebříku) skončil Jan Vyvial za vítězným Danielem Klvaňou a dvěma borci z HZS Plzeňského kraje čtvrtý.

Další informace o šampionátu, včetně mnoha fotografií, jsou na webu HZS Pardubického kraje: https://www.hzscr.cz/hzs-pardubickeho-kraje.aspx, resp. na webu šampionátu: https://www.mrps2022.cz/

vytisknout  e-mailem