HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tým hasičů z Rychnova nad Kněžnou byl na Mistrovství HZS ČR sedmý

Profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou měli premiéru na Mistrovství HZS ČR ve vyprošťování u dopravních nehod, kam se nominovali jako vítězové letošní krajské soutěže. Klání se uskutečnilo ve Zlínském kraji, z Kroměříže si hasiči odvezli 7. místo a spousty nových zkušeností.

Scénář připravený pro rychnovský tým zahrnoval dvě osobní vozidla na kolech po bočním nárazu, uvnitř nabouraného vozidla s řízením napravo zůstala zaklíněna řidička. Hasiči postupovali dovnitř pátými dveřmi, museli ale nejdříve vybrat z vozu množství převáženého materiálu. Když se dostali až k zaklíněné osobě, po střihu sedačky ji mohli vyprostit ven. Komplikací byla deformace vozu a pevná překážka, s tím vším si ale naši hasiči dokázali ve dvacetiminutovém limitu poradit. Důležitou součástí každého soutěžního pokusu je debriefing s rozhodčími, kde dostávají družstva zpětnou vazbu z hlediska taktiky, techniky i poskytování první pomoci, zároveň mají příležitost obhájit svou zvolenou taktiku. Klukům blahopřejeme k úspěšně zvládnutému pokusu i celkovému umístění!

Složení soutěžního týmu ze stanice Rychnov nad Kněžnou: nprap. Tomáš Cvejn (velitel družstva), nstržm. Jiří Růžička, nstržm. Adam Drtina, nstržm. Šimon Skalický. Vedoucím družstva byl mjr. Ondřej Čuhanič.

X. Mistrovství HZS ČR ve vyprošťování u dopravních nehod pořádaly Ministerstvo vnitra - Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky, Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, ve spolupráci se Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska – Okresního sdružení hasičů Zlín a Českou asociací hasičských důstojníků ve čtvrtek 8. září 2022 na Velkém náměstí v historickém městě Kroměříži.

Soutěžilo celkem 15 závodních týmů z celé České republiky a jeden nesoutěžní tým z partnerského kraje Hasičského a záchranného zboru v Trenčíně.

Více o X. Mistrovství HZS ČR ve vyprošťování u dopravních nehod

Odkazy do noveho okna

HZS RNK Vyprošťování Kroměříž (1)

HZS RNK Vyprošťování Kroměříž (1) 

Detailní náhled

HZS RNK Vyprošťování Kroměříž (2)

HZS RNK Vyprošťování Kroměříž (2) 

Detailní náhled

HZS RNK Vyprošťování Kroměříž (3)

HZS RNK Vyprošťování Kroměříž (3) 

Detailní náhled

HZS RNK Vyprošťování Kroměříž (4)

HZS RNK Vyprošťování Kroměříž (4) 

Detailní náhled

HZS RNK Vyprošťování Kroměříž (5)

HZS RNK Vyprošťování Kroměříž (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem