HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Týden provozu asistenčního centra

Úterý, 8. března 2022 – Sedmým dnem pomáháme v asistenčním centru pro uprchlíky z Ukrajiny. 

Před sedmi dny jsme pomáhali připravovat Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) v areálu brněnského výstaviště. Od té doby již centrem prošlo přes 7000 válečných uprchlíků a více jak tisícovce z nich jsme pomohli s ubytováním. Velkou část ubytovaných rozvážíme z asistenčního centra na cílová místa ubytování. Využíváme k tomu evakuační autobus, krajské přepravce a s transportem osob pomáhají také dobrovolní hasiči se svojí technikou.  

KACPU Brno BVV (12).jpg

Kromě vyřízení nezbytné agendy je v místě zajištěna strava pro uprchlíky včetně dětské výživy, potřeb pro děti a hygienických potřeb. V centru je k dispozici zdravotnická, tlumočnická, duchovní péče a psychologická služba, kterou poskytují příslušníci HZS, PČR a dobrovolníci z neziskových organizací. Děti mohou využít dětské koutky, k dispozici je také prostor na spaní.  

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje zajišťuje ubytování a dopravu osob a logistické zabezpečení centra.  Na místě máme zřízen krizový štáb a celkem se do provozu centra denně zapojí přibližně 50 hasičů pracujících ve dvou směnách.  

Dvakrát denně zajišťujeme dezinfekci vybraných prostor asistenčního centra prostřednictvím jednotky HZS ze stanice Brno-Líšeň. 

KACPU Brno BVV (8).JPG

 Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS JmK 

vytisknout  e-mailem