HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Trojice nočních požárů v Olomouckém kraji, hořící dodávkové vozidlo a požár pilin a prachu v průmyslovém areálu.

Středeční technické pomoci po bouřkách vystřídaly likvidace tří požárů. Požár v zemědělském objektu jsme již podrobněji popsali v předchozí tiskové zprávě.  

 

Krátce před půlnocí středy 22.8.2012 převzala linka tísňového volání informaci o dalším podobně znějícím typu požáru. Z nedalekého zemědělského družstva v obci Dolní Nětčice na Přerovsku byla pozorovatelná záře a kouř.
 
K události vyslalo operační středisko hasičů profesionální jednotku požární stanice Hranice, doplněnou o jednotky dobrovolných hasičů Opatovice a to osádky dvou zásahových vozidel, dále  hasiči Horní Újezd a Lhota.
 
Průzkumem na místě hasiči zjistili, že nedošlo k zahoření ani seníku a ani přilehlých hospodářských budov. Za areálem v poli hořelo opuštěné dodávkové vozidlo. Hasiči požár během chvíle lokalizovali a následně provedli dohašení menších ohnisek a ochlazení vozidla. Důkladným průzkumem vyloučili možnou přítomnost osob uvnitř automobilu a po provedení dokumentace Policii ČR se všechny jednotky postupně vracely na své základny.
 
K třetímu požáru během nočních hodin, tentokráte již ve čtvrtek 23.8.2012, vyjížděly jednotky hasičů na Prostějovsku. V obci Ptení, místní části Ptenský Dvorek, došlo v průmyslovém areálu zahoření pilin a prachu v širokopásmové brusce. Naštěstí se nejednalo o velký rozsah zahoření. Zaměstnanci z obav rozšíření do sacího systému provedli částečné uhašení ručními hasícími přístroji ještě před příjezdem našich jednotek.
 
K likvidaci požáru operační středisko hasičů vyslalo jednotky z profesionálních stanic Konice a Prostějov, doplněné o jednotky z řad Dobrovolných hasičů Ptení a Kostelec na Hané. Hasiči provedli pouze dohašení a důkladnou kontrolu termokamerou pro vyloučení možných skrytých ohnisek.
 

Příčina vzniku požáru rovněž i výše škody je v tuto chvíli stále v šetření a bude později doplněna k tiskové zprávě. Při požáru i zásahu hasičů nedošlo k žádnému zranění

 

 

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
email: zdenek.hosak@hzsol.cz
tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )
tel : +420 950 770 246 ( kancelář )
mobil: +420 721 810 541
web : http://olk.hzscr.cz

 

Odkazy do noveho okna

1 IMG_0207

1 IMG_0207 

Detailní náhled

2 IMG_0208

2 IMG_0208 

Detailní náhled

3 IMG_0211

3 IMG_0211 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem