HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Trojice hasičů dosahuje skvělých výsledků ve sportu i za hranicemi naší republiky

Řada hasičů se věnuje sportu, to už od nás víte. Mnohdy jsou mezi nimi ale i vrcholoví sportovci. Dokazují to další naši příslušníci, kteří jsou dobří i za hranicemi naší republiky. Trojice našich kolegů ze Svitavska a Orlickoústecka, kteří se věnují bojovému umění BJJ (Brazilskému Jiu-Jitsu) vyrazila poměřit své síly v prestižním seriálu závodů AJP tour, který už je nyní opravdu světovým seriálem odehrávajícím se na většině kontinentů. Na letošním turnaji ve Slovinsku předvedli své umění pprap. Lukáš Mařík a pprap. Ladislav Singer z požární stanice Ústí nad Orlicí a nstržm. Milan Hermon z požární stanice Polička. Na tomto turnaji jako nováček byl Lukáš Mařík, který svým kvalitním výkonem vybojoval zlatou medaili ve své kategorii, tedy Master2 White belt – 94 kg. O kousek složitější měli zápasy jeho dva kolegové, kteří už oba mají modré pásky v BJJ a jejich soupeři jsou již tedy zkušenější. Oba ale zabojovali a Ladislav Singer ve své kategorii Master2 Blue belt -120 kg byl stříbrný a Milan Hermon v kategorii Master2-85 kg Blue belt si odvezl bronz.

Tímto úspěchem ale pouze odstartovali své působení v tomto prestižním seriálu turnajů AJP Tour a pokračovali nyní v květnu v Rakouském Grazu, kde bojoval Milan Hermon a získal 2. místo ve své kategorii a hned další den na domácí půdě v České Třebové vybojoval ve své kategorii a kimonu 3. místo a bez kimona dokonce 2. místo. Ladislav Singer se nenechal zahanbit a na dalším turnaji v Maďarsku, který se odehrál minulou sobotu vybojoval 2. místo ve své kategorii.

Přípravu na tyto turnaje mají naši kolegové 3x týdně ve svém týmu DSC Gym Česká Třebová. Lukáš Mařík trénuje rok a kolegové Singer a Hermon přes 3 roky. V tomto bojovém umění se na turnajích kategorie dělí podle barvy pásků, váhy a také věku. Zápasí se jak v kimonu Gi, ale i bez kimona NoGi.

Tleskáme!!! Na těchto turnajích je běžně totiž kolem dvou stovek zápasníků z 15. států ve všech kategoriích. U profesionálních hasičů v Pardubickém kraji jsou opravdu skvělí borci, kteří mají perfektní kondici. Přejeme do dalších turnajů hodně síly, úspěchů, a hlavně ať se vše obejde vždy bez zranění.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí 

Odkazy do noveho okna

Ladislav Singer v akci - bojový sport (1)

Ladislav Singer v akci - bojový sport (1... 

Detailní náhled

Ladislav Singer vlevo - bojový sport

Ladislav Singer vlevo - bojový sport 

Detailní náhled

Milan Hermon -bojový sport (5)

Milan Hermon -bojový sport (5) 

Detailní náhled

bojový sport (3)

bojový sport (3) 

Detailní náhled

Lukáš Mařík - bojový sport (4)

Lukáš Mařík - bojový sport (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem