HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři vydané výstrahy a aktuální komplikace v Olomouckém kraji.

Český hydrometeorologický ústav vydal v posledních hodinách již třetí výstrahu pro území Olomouckého kraje. Silný vítr tak postupně doplnily možné problémy s náledím a pro územní odbory v Jeseníku a Šumperku, nepříjemnosti v podobě sněhových jazyků.  

Profesionální a dobrovolné jednotky hasičů tak od pozdních večerních hodin zasahovaly u tří dopravních nehod. Namrzající vozovka způsobila problémy na rychlostních komunikacích - R46 v úseku příjezdu do Olomouce od Prostějova a R35 nedaleko sjezdu Olomouc Nemilany, dále na kilometrovníku 297 poblíž Lipníku nad Bečvou.
 
Všechny tyto případy mají stejný průběh, kolize vozidel na komunikacích pokrytých ledovkou, naštěstí nehody bez zranění. Pro zasahující hasiče nicméně velmi nebezpečné zásahy, doslova každé projíždějící vozidlo ohrožovalo jednotky při jejich činnosti. Ze všech míst hasiči navíc potvrzovali problémy s dojezdem a také odjezdem z dopravních nehod.
 
Další nepříjemnosti spojené se silným větrem jsou aktuálně řešeny na Šumpersku. Dvě jednotky z řad profesionálů, jmenovitě jednotka stanice Šumperk za posílení dobrovolnými hasiči Hanušovice, likvidují spadený strom na komunikaci u obce Vysoké Žibřidovice.
 
Problémy také přináší třípatrové lešení hrozící pádem v obci Libina na Šumpersku.  Bezpečností opatření a nutná zajištění zde provedla místní jednotka dobrovolných hasičů společně s profesionály stanice Šumperk. Jediné bezpečné řešení jak místo zabezpečit pro případné zřícení je konstrukci rozebrat. V tuto chvíli čekáme na příjezd vlastníků a hotovostní služby energetické společnosti.
 
Situaci v kraji sledujeme v případě dalších komplikací budeme tiskovou zprávu aktualizovat.
 
Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
email: zdenek.hosak@hzsol.cz
tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )
tel : +420 950 770 246 ( kancelář )
mobil: +420 721 810 541
web : www.hzsol.cz
 

  

 

Odkazy do noveho okna

1 TP_odstraneni_stromu_vysoke_zibridovice (1)

1 TP_odstraneni_stromu_vysoke_zibridovic... 

Detailní náhled

2 TP_odstraneni_stromu_vysoke_zibridovice (2)

2 TP_odstraneni_stromu_vysoke_zibridovic... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem