HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři vážné nehody během necelé hodiny

Pravděpodobně zledovatělé jihočeské silnice jsou důvodem několika nehod, které se staly v krátkém časovém intervalu dnes (27. prosince) v dopoledních hodinách. 

8:30          Dopravní nehoda – Osádky cisterny a rychlého zásahového automobilu byly vyslány do Zabořské ulice v Protivíně, kde byla ohlášena dopravní nehoda osobního automobilu. Průzkum ukázal, že havarované auto vyjelo ze silnice, narazilo do stromu a skončilo v příkopu. Z auta zasahující hasiči vyprošťovali jednu zraněnou osobu. Za necelou čtvrthodinu ji předávali zdravotníkům ZZS. U nehody přistál vrtulník LZS, do kterého hasiči pomohli zraněnou ženu transportovat. Vodňanská jednotka dále zajistila havarované auto proti vzniku požáru a uklidila vozovku. Zásah hasiči ukončili krátce po 9. hodině.

9:05           Dopravní nehoda – Další vážná nehoda se stala na silnici č. 19 u Opařan, části obce Hodušín. Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje ji přijalo jako nehodu tří osobních aut. Z obou směrů silnice byli k nehodě vysláni jak profesionální hasiči ze stanice Tábor, tak profesionálové ze stanice Milevsko. Ti k nehodě přijeli jako první a upravili původní ohlášení na nehodu čtyř osobních aut značek Škoda Fabia, Škoda Octavia, Volvo a Peugeot. Zároveň ihned zahájili vyprošťování, protože v jednom z havarovaných vozů zůstala zaklíněna jedna osoba. Do záchrany osoby a zajištění havarovaných aut se po příjezdu zapojila také táborská jednotka, jejíž velitel převzal velení. Milevská jednotka se vrátila zpět na základnu. Silnice byla v místě nehody uzavřena. Po ukončení šetření policistů odjelo jedno auto po vlastní ose, ostatní byla naložena na vozy odtahových služeb. Hasiči pak uklidili ze silnice sklo, plasty a vyteklé provozní kapaliny.

9:14           Dopravní nehoda – Rovnou z Protivína přejížděla vodňanská profesionální jednotka do Bavorova, části obce Svinětice, kde se stala další nehoda. V tomto případě se také jednalo o osobní auto, které se také neudrželo na zledovatělé vozovce a sjelo do příkopu. Hasiči pomohli jedné osobě z auta ven a předali ji zdravotníkům ZZS. Zranění se však nepotvrdila. Dále jednotka provedla u auta protipožární opatření a opatření proti úniku provozních kapalin. Také tuto nehodu šetřila Policie ČR.


 

vytisknout  e-mailem