HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři požáry v Olomouckém kraji, u dvou případů za příčinou stojí zahoření popelnice.

Profesionální a dobrovolné jednotky během včerejšího odpoledne a brzkých ranních hodin přelomu dnů (17.-18.1.2018) zasahovaly u tří požáru objektů. U dvou událostí stojí za příčinou vzniku zahoření od plastových popelnic. 

Ohlášený požár stodoly v obci Újezd na Olomoucku převzalo operační středisko HZS Olomouckého kraje krátce před sedmnáctou hodinou (16:53). K místu ihned vyrazily profesionální jednotky požárních stanic Uničov a Šternberk za doplnění dobrovolnými hasiči Újezd a Uničov. Průzkumem hasiči potvrdili zahoření části střešní konstrukce, jednalo se o menší rozsah. Požár tak velmi rychle lokalizovali i likvidovali. Dle získaných informací k požáru došlo od zahoření plastové popelnice.

Podobnou příčinu požáru jako u události v Újezdu nedaleko Uničova likvidovaly čtyři jednotky hasičů v brzkých ranních hodinách v Babicích na Olomoucku. V tísňovém hovoru na linku 112 oznamovatel v brzkých ranních hodinách 18.1.2018 přiblížil zahoření části střešní konstrukce u rodinného domku, ještě před příjezdem hasičů se pokusil požár sám uhasit. Operační středisko v (03:30) k místu ihned vyslalo opět profesionální jednotky požárních stanic Šternberk a Uničov posílené o dobrovolné jednotky Babice a Bohuňovice. Hasiči po svém příjezdu provedli dohašení vyhořelého střešního přístavku i vybavením, k rozšíření na přilehlý rodinný domek a jeho střechu nedošlo. Jednotky v závěru provedly velmi důkladnou kontrolu pomocí termokamery. I v tomto případě iniciací vzniku bylo zahoření plastové popelnice (žhnoucí popel).

Třetí požár v průběhu posledních hodin v Olomouckém kraji se odehrál na Přerovsku. V Kojetíně krátce po jednadvacáté hodině došlo k zahoření v patře rodinného domku. Oznámení o požáru převzala linka tísňového volání v 21:06. Operační středisko k likvidaci vyslalo profesionální jednotky požárních stanic Kojetín a Kroměříž, z řad dobrovolných hasičů také jednotky Kojetín a Chropyně. Oznamovatel v tísňovém hovoru popsal viditelné plameny šlehající z okna pokoje. Hasičům se velmi rychle po svém příjezdu podařilo požár lokalizovat a v navazujícím čase provedli důkladné odvětrání a ochlazení prostor, během své činnosti dohasili menší ohniska a místo celkově překontrolovali pomocí termokamery. Co stojí za příčinou vniku požáru je aktuálně v šetření, rovněž i výše škody není prozatím vyčíslena.

Vše se naštěstí obešlo bez zranění osob.

Zdeněk Hošák | tiskový mluvčí | HZS Olomouckého kraje

Odkazy do noveho okna

pozar pristavku Babice

pozar pristavku Babice 

Detailní náhled

pozar pristavku Babice

pozar pristavku Babice 

Detailní náhled

pozar pristavku Babice

pozar pristavku Babice 

Detailní náhled

pozar pristavku Babice

pozar pristavku Babice 

Detailní náhled

pozar pristavku Babice

pozar pristavku Babice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem