HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři požáry po pálení na Jindřichohradecku

Hezké počasí vylákalo na úklid lesů. Ale každé pálení vyžaduje řádný dohled a na závěr důkladné uhašení. To se včera (11. května) hned třikrát nepovedlo na Jindřichohradecku. 

Profesionální hasiči ze stanice Jindřichův Hradec zasahovali po  15. hodině společně s jednotkou SDH obce Strmilov v lese u Strmilova, kde dohašovali několik ohnisek po špatně uhašeném pálení. Doutnající porost na ploše přibližně 10 x 20 metrů hasiči uhasili přibližně za půl hodiny. Na místě pak pro řádnou kontrolu zůstala dobrovolná jednotka. Požárem nevznikla žádná škoda.

Další dohašování po pálení řešili krátce před půl šestou navečerní také profesionální hasiči ze stanice Dačice, a to u Studené, části obce Velký Jeníkov. Dačická jednotka u požáru spolupracovala s jednotkou SDH obce Studená. Požár, který zasáhnul plochu přibližně 20 x 60 metrů, jednotkám zabral přibližně dvě hodiny. Ani u tohoto požáru nevznikla žádná škoda.

Další hodinu likvidovaly profesionální jednotka ze stanice Jindřichův Hradec a jednotky SDH obcí Strmilov a Kunžak u Strmilova požár kopic dřeva po pálení. K požáru hasiči vyjeli v 19:59 hodion. Požár se rozšířil na plochu 100 x 50 metrů. Požár je také beze škody.

Odkazy do noveho okna

Požár po pálení, Strmilov - 11. 5. 2021 (3)

Požár po pálení, Strmilov - 11. 5. 2021 ... 

Detailní náhled

Požár po pálení, Strmilov - 11. 5. 2021 (1)

Požár po pálení, Strmilov - 11. 5. 2021 ... 

Detailní náhled

Požár po pálení, Strmilov - 11. 5. 2021 (2)

Požár po pálení, Strmilov - 11. 5. 2021 ... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem