HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři osoby hasiči vyprostili u těžké dopravní nehody v Kroměříži.

(24. 2. 2021) V 17:42 hodin přijalo krajské operační středisko žádost o pomoc při dopravní nehodě v Kroměříži na ulici Hulínská. Na křižovatce se zde střetla dvě osobní auta, a na místě se nacházely zraněné osoby. 

Do tří minut od vyhlášení poplachu dorazily k události dva cisternové vozy profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž. Po provedení prvotního průzkumu velitel zásahu potvrdil, že na místě je hned několik zraněných a zaklíněných osob. Ve voze Škoda Octavia cestovaly celkem tři osoby, z nichž dvě museli hasiči postupně vyprostit pomocí hydraulického zařízení. Z vozu značky Honda byla vyproštěna na páteřové desce jedna osoba. Všechny zraněné si do své péče převzaly posádky zdravotnické záchranné služby.

Oba vraky vozů byly zajištěny proti nebezpečí vzniku požáru a úniky provozních kapalin byly na pokyn velitele zachyceny a likvidovány pomocí speciálních sorpčních látek. Po dobu dokumentace nehody policií prováděla jednotka nasvětlení místa havárie, a po jeho ukončení byly vraky odklizeny mimo vozovku. Ve 22:59 hodin byl obnoven plynulý a bezpečný provoz a hasiči se vrátili zpět na svou základnu.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

DN KM (1)

DN KM (1) 

Detailní náhled

DN KM (2)

DN KM (2) 

Detailní náhled

DN KM (3)

DN KM (3) 

Detailní náhled

DN KM (4)

DN KM (4) 

Detailní náhled

DN KM (5)

DN KM (5) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem