HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru veterána v Široké Nivě

Hasiči ze tří jednotek byli vysláni v pátek chvíli před polednem k požáru osobního automobilu do obce Široká Niva na Bruntálsku. Naštěstí se požár obešel bez zranění, i když způsobil vysokou škodu.

Operační středisko HZS Moravskoslezského kraje přijalo tísňové volání v 11:39 hodin a ihned na místo vyslalo 3 jednotky hasičů. Vyjely tak posádky hasičských vozidel z HZS MSK stanice Bruntál, JSDH Vrbno pod Pradědem a JSDH Široká Niva. Po příjezdu na místo bylo celé vozidlo již zachváceno plameny. Vozidlo stálo poblíž rodinného domu, proto byly urychleně nasazeny vodní proudy k hašení vozidla. Zároveň tak bylo zabráněno přenosu požáru na vedle stojící rodinný dům.

Po uhašení požáru, které hasičům zabralo asi 10 minut, bylo od majitele zjištěno, že mu shořel veterán Porsche 944, ročník výroby 1983. Na místo vyjel také vyšetřovatel požárů HZS MSK územního odboru Bruntál, který po podrobné prohlídce vozidla a na základě výpovědi řidiče stanovil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu na palivové soustavě vozidla.

Škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Paradoxní na celém požáru je fakt, že majitel těsně před požárem absolvoval první jízdu se svým plechovým veteránem po zimě. Bohužel však to byla i jízda poslední. Naštěstí při požáru nedošlo k žádným újmám na zdraví či životech.

kpt. Ing. Petr Holub

zastupující tiskový mluvčí

HZS Moravskoslezského kraje

Odkazy do noveho okna

pozarveteranSirokaNiva 03

pozarveteranSirokaNiva 03 

Detailní náhled

pozarveteranSirokaNiva 02

pozarveteranSirokaNiva 02 

Detailní náhled

pozarveteranSirokaNiva 01

pozarveteranSirokaNiva 01 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem