HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragicky skončil náraz vozu do stromu

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy  

V neděli 8. září v 7.53 hodin vyjížděli profesionální hasiči ze stanice v Litomyšli a Svitav k dopravní nehodě, jež se stala v Morašicích. Po příjezdu hasičů k události, na místě již zasahovala zdravotnická záchranná služba. Jednalo se o náraz vozidla do stromu a následné přetočení vozu Peugeot do protisměru. V automobilu cestovali čtyři lidé. Při nehodě byly zraněny dvě osoby těžce a jedna osoba utrpěla zranění, kterým na místě podlehla. Další osoba byla zraněna lehce. Na místo byl povolán vrtulník Letecké záchranné služby a hasiči asistovali při stabilizaci osoby, která byla umístěna do vakuové dlahy a následně transportována do vrtulníku. Sanitními vozy byly odvezeny do nemocnice dvě zraněné osoby.

Po zadokumentování nehody policisty hasiči pomocí vyprošťovacího zařízení otevřeli zadní dveře vozidla a vyprostili z něho tělo mrtvé osoby.

Hasiči poté naložili vrak vozidla do kontejneru nákladního automobilu a převezli k expertíze na policejní stanici. Poté pomocí vysokotlakého proudu vody umyli vozovku a odstranili zbytky vozidla. Poté se hasiči vrátili zpět na základnu.

 

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem