HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragické nehody ochromily provoz na dálnici

V pondělí v 18.31 hod byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášena nehoda osobního a nákladního vozidla na 76. km dálnice D1 ve směru na Prahu. K nehodě vyjeli humpolečtí profesionální hasiči. I přes veškerou snahu záchranářů nehodu nepřežilo batole, které cestovalo v osobním vozidle. Při nehodě se dále zranili tři lidé.  

 
Hasiči poskytli zraněným osobám předlékařskou první pomoc a po příjezdu zdravotníků je předali do jejich péče. Havarovaná vozidla hasiči zajistili proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem.
 
O hodinu a půl později byla ohlášena další tragická nehoda na 81. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Při střetu nákladního vozidla a dodávky utrpěl zranění neslučitelná se životem řidič dodávky. Jeho tělo museli z vozidla hasiči vyprostit za použití hydraulického nářadí. Posádka nákladního vozidla vyvázla z nehody bez zranění. Hasiči provedli na  havarovaných vozidlech protipožární opatření. Na místě zasahovali hasiči ze stanic v Humpolci a Pelhřimově.
 
 
Před druhou hodinou ráno hasiči vyjížděli na dálnici znovu a na základě požadavku policistů  informovali řidiče v kolonách o průjezdnosti dálnice.
 
Příčinu dopravních nehod vyšetřují policisté.
 
kpt. Ing. Bc. Petra Musilová, DiS. – tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem