HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická nehoda zavřela tah na Šumperk, v Hranicích vyprostili hasiči zraněného řidiče

Dvě velmi vážné dopravní nehody řešily naše jednotky během pondělí 31. července v Bludově na Šumpersku a v Hranicích. 

Tragické následky si vyžádala srážka dvou osobních vozidel na bludovském kopci mezi Bludovem a Šumperkem, ke které došlo v pondělí po 9. hodině. I přes veškerou snahu zasahujících hasičů a záchranářů a okamžitou resuscitaci jeden z řidičů následkům nehody na místě podlehnul. Další zraněná osoba byla transportována do nemocnice.

0.jpg

Komunikace byla po dobu zásahu a vyšetřování příčin a okolností nehody uzavřena. Dopravu odkláněla PČR přes objížďku. Místo nehody jsme zajistili proti vzniku požáru.

Vážně zraněného řidiče jsme v pondělí vyprostili pomocí hydraulických nástrojů z osobního auta v Hranicích, kde zůstal po srážce s kamionem zaklíněn. Ke střetu došlo krátce po 10. hodině. Na místě jsme také asistovali záchranářům při ošetření těžce zraněného spolujezdce. Připravili jsme místo pro přistání vrtulníku.

4.jpg

Pomohli jsme s transporty pacientů do vrtulníku i sanitního vozidla. Postarali jsme se o protipožární opatření, zabezpečili jsme uniklé provozní kapaliny a asistovali jsme odtahovým službám s nákladem poškozených vozidel. Zajistili jsme úklid vozovky.

por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
T: 777 420 107
T: 950 770 039
M: lucie.balazova@hzscr.cz

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem