HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická nehoda s následným požárem zablokovala Pražský okruh

V pondělí 18. listopadu krátce po desáté hodině přijalo operační středisko středočeských hasičů oznámení o dopravní nehodě tří nákladních automobilů na Pražském okruhu nedaleko Jesenice ve směru k letišti. 

Na místo vyjely profesionální jednotky ze stanic Říčany a Jílové a v rámci mezikrajské výpomoci také jednotky HZS hl. m. Prahy ze stanic Modřany a Chodov.

Po příjezdu k události bylo potvrzeno, že jde o nehodu tří nákladních automobilů, z nichž prostřední byl zasažen požárem. V dalším vozidle zůstala zaklíněna jedna osoba, která svým zraněním na místě podlehla, takže lékař přivolané zdravotnické záchranné služby mohl pouze konstatovat exitus. Další osoba byla zraněna a skončila v péči ZZS. Jako první u nehody zasahovali vojáci Armády ČR, kteří kolem právě projížděli.

Ke zdolání požáru použili hasiči dva C proudy, vysokotlaký proud a pražská jednotka i zařízení Cobra. Vzhledem k tomu, že velitel zásahu požadoval na místo další cisternu, byla povolána také jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Dolní Břežany. Kvůli řádnému dohašení převáženého nákladu bylo rozhodnuto o vyskladnění návěsu zasažené soupravy. Bylo také zapotřebí rozebrat a řádně uhasit všechna skrytá ohniska v nabourané části vozidla.

Pražský okruh ve směru od brněnské dálnice k letišti byl déle než čtyři hodiny uzavřen, objízdná trasa byla vedena pouze pro osobní automobily. Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem