HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická nehoda na Uherskobrodsku. Aktualizace

Před desátou hodinou došlo mezi obcemi Lopeník a Březová k smrtelné nehodě. Na místo bylo vysláno celkem šest jednotek hasičů.  

Dvě minuty po desáté hodině byla na tísňovou linku krajských hasičů oznámena nehoda, při níž došlo k zavalení osoby bagrem. Podle oznamovatele k události došlo v lesním úseku na komunikaci mezi obcemi Lopeník a Březová na Uherskobrodsku.
 
Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů stanic Uherský Brod, Otrokovice a Zlín. Současně byl vyhlášen poplach i jednotce dobrovolných hasičů obce Starý Hrozenkov. Mimo cisternových vozidel vyslal operační důstojník i vyprošťovací automobil a speciální automobilní nosič s technickým kontejnerem.
 
Jako první dorazili na místo uherskobrodští hasiči. Podle následného upřesnění velitelem zásahu došlo k převrácení asi 22 tun těžkého bagru z prudkého svahu pod úrovní komunikace. Pod strojem zůstal zaklíněn jeho řidič, kteří utrpěl zranění neslučitelná s životem.
 
Místo události bylo uzavřeno policisty, kteří zahájili vyšetřování celé události. Jednotky ze Zlína a Otrokovic byly ještě v průběhu cesty, stejně jako hasiči ze Starého Hrozenkova, odesláni zpět na své stanice.
 
V odpoledních hodinách budou povolaní specialisté ze záchranného útvaru profesionálních hasičů Hlučín zjišťovat možnosti vyproštění těžkého stroje. Na místo události byli povoláni hasiči dobrovolných jednotek obcí Březová a Lopeník, kteří se budou podílet na zajištění prostoru. Profesionální hasiči na místě poskytovali i posttraumatickou pomoc rodinným příslušníkům řidiče stroje.
 
Událost nadále sledujeme.
 

07.05.2015, 21:00 hodin

Ve 14:59 hodin dorazila na místo havárie jednotka záchranného útvaru Hlučín s těžkou technikou. S její pomocí se podařilo vyprostit řidiče zpod převráceného bagru. Vyprostit stavební stroj z těžko přístupného terénu se nepodařilo.

Před příjezdem záchranného útvaru hasiči odpojili akubaterii bagru. K zabezpečení vyprošťovacích prací také z okolí poškozeného pracovního stroje odstranili polámané stromy.

Prostor s převráceným bagrem bude střežen do zítřejšího rána Policií České republiky.

 
Autor: por. Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem