HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická nehoda na silnici č. 11 u Lovčic

Lovčice – dopravní nehoda – 14. 11. 03:12

Na silnici č. 11 u Lovčic zasahovaly složky integrovaného záchranného systému u vážné dopravní nehody osobního a nákladního automobilu. Osobní vůz zůstal po nárazu zaklíněný pod nákladním, řidič na místě zemřel. Řidič nákladního auta nebyl v kabině zaklíněn, ale hasiči ho kvůli zranění šetrně vyprostili ven a předali do péče posádky zdravotnické záchranné služby. Jednotky zabezpečily místo události a zajišťovaly únik pohonných hmot z nákladního auta. Vytékající naftu zachytávaly do nádob, poškozenou nádrž se jim podařilo provizorně ucpat a zamezily tak dalšímu úniku látky. Na místo události si velitel zásahu vyžádal speciální techniku – dva vyprošťovací automobily ze stanic HZS Hradec Králové a Nymburk a kontejner s technickými prostředky a nádržemi pro přečerpání nádrže nákladního auta ze stanice HZS Hradec Králové.

Po přečerpání nádrže uvolnily jednotky zdemolované osobní vozidlo zpod nákladního. Jeden vyprošťovací automobil zvedal kabinu náklaďáku, druhý pak vytahoval vrak osobního auta. Komunikace č. 11 byla po dobu provádění záchranných a likvidačních prací uzavřena. Dopravu odkláněla Policie ČR, ta zároveň vyšetřuje okolnosti nehody. Zpět na stanice se jednotky požární ochrany vracely až po 7. hodině ranní.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Nový Bydžov a Hradec Králové a JSDH Chlumec nad Cidlinou. V rámci mezikrajské výpomoci poskytli součinnost profesionální hasiči ze stanice Poděbrady a Nymburk (HZS Středočeského kraje). JSDH Nový Bydžov držela zálohu na zbrojnici pro případ jiné mimořádné události.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

DN Lovčice HZS (1)

DN Lovčice HZS (1) 

Detailní náhled

DN Lovčice HZS (2)

DN Lovčice HZS (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem