HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická nehoda autobusu a nákladního auta na Mělnicku

Ve čtvrtek 14. listopadu několik minut po půl druhé odpoledne přijala tísňová linka HZS Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě, při které na silnici číslo 16 ze Slaného do Mělníka kousek před dálnicí D8 v místě přemostění staré teplické silnice u Nové Vsi narazil autobus do nákladního vozidla. 

Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče z Kralup nad Vltavou, Mělníka a Slaného a také podnikovou jednotku AERO Vodochody AEROSPACE a.s. Po příjezdu první jednotky k nehodě bylo upřesněno, že jde o zadní náraz zájezdového autobusu s mladými studenty do nákladního automobilu, který převážel lešenářské trubky, a na místě je více zraněných.

Dalším průzkumem bylo zjištěno, že většina cestujících už autobus opustila, ale uvnitř zůstaly dvě zaklíněné osoby, přičemž jedna nejevila známky života. Zraněného řidiče následně hasiči vyprostili a předali do péče zdravotnické záchranné služby, která pak muže převezla do vinohradské nemocnice v Praze. Dále hasiči pomáhali při ošetřování zraněných osob.

Z celkového počtu 46 nezletilých osob se jich 9 lehce zranilo. Ty postupně odvážela zdravotnická záchranná služba do dalších pražských nemocnic, zraněnou ženu z pedagogického doprovodu do nemocnice v Mělníku. Pro nezraněné osoby byl na místo vyslán ze slánské stanice evakuační autobus, ve kterém jim byl poskytnut tepelný komfort a i následná posttraumatická péče.

Po zadokumentování nehody kriminální policii hasiči vyprostili zesnulou osobu a následně uklidili vozovku. Po celou dobu zásahu byla komunikace zcela uzavřena, zprůjezdnit se jí podařilo až po osmnácté hodině.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem