HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tragická dopravní nehoda ve Stonavě na Karvinsku

Dva zranění a jedna usmrcená osoba, to je bilance ranní tragické dopravní nehody dvou osobních vozidel, která se stala v neděli 18.9.2022 v obci Stonava na Karvinsku. 

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě v neděli 18.9.2022 v 09:39 hod. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze stanice Karviná se dvěma zásahovými automobily. Na místo události byl také kromě hasičských a sanitních vozů vyslán i vrtulník zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje.

Po příjezdu hasiči zjistili, že během nehody došlo ke zranění jedné osoby. Druhá osoba z téhož vozidla zůstala v automobilu zaklíněna a bude potřeba ji vyprostit. Ve druhém havarovaném vozidle se nacházela osoba, jejíž zranění však již nebyla slučitelná se životem. Hasiči ihned zahájili vyprošťování zaklíněné osoby pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Spolu s vyproštěním hasiči poskytovali pomoc zraněné osobě mimo vozidlo a současně se museli ještě postarat o unikající provozní kapaliny.

Zaklíněnou osobu se podařilo hasičům v krátké době vyprostit, a to ještě před příjezdem posádky zdravotnické záchranné služby. Osoba byla poté transportována letecky do nemocničního zařízení.

Během nehody došlo k úniku provozních kapalin do místní vodoteče. Hasiči umístili na hladinu sorpčními hady a zachycené provozní kapaliny zasypali sorbentem.  Na místo tak museli být povoláni i zástupci odboru životního prostředí a Povodí Odry.

Po ukončení záchranných a likvidačních prací byl na místo události povolán ještě automobilový jeřáb ze stanice Karviná, který pomohl hasičům naložit oba havarované automobily na vozidla odtahových služeb. Hasiči dále uklidili a zprovoznili komunikaci, neboť po dobu zásahu byla komunikace 3 hodiny kompletně uzavřena.  

Odkazy do noveho okna

DN_Stonava

DN_Stonava 

Detailní náhled

DN_Stonava

DN_Stonava 

Detailní náhled

DN_Stonava

DN_Stonava 

Detailní náhled

DN_Stonava

DN_Stonava 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem